Dragos Seuleanu a demisionat din functia de vicepresedinte al Clubului Roman de Presa. De doua zile, pe site-ul SRR a aparut un cod deontologic al ziaristului din radioul public, contestat de unii jurnalisti.

Dragos Seuleanu spune ca a renuntat la aceasta functie „pentru ca s-a speculat prea mult ca cenzura din radio e legata de functia pe care o detineam in club“. Tot ieri, Initiativa Profesionala Radio Romania a protestat fata de aparitia „subita pe site-ul SRR a unui asa-zis cod deontologic al ziaristului din radio.

„Constrins de CNA sa respecte Legea de functionare a SRR, aflat sub presiunea societatii civile, dupa cazurile grave de cenzura si frauda informationala din timpul campaniei electorale, echipa Seuleanu inventeaza ad-hoc, si de o maniera ilegala, un astfel de cod deontologic.

Documentul nu a fost discutat cu salariatii, nu are girul sindicatelor din SRR si nici nu a fost supus votului unei comisii paritare“, spun jurnalistii initiativei. Seuleanu, insa, neaga acest lucru, afirmind ca e un cod vechi de peste 10 ani, pe care nu l-a postat pe site pina cind nu a cerut CNA acest lucru.

(Cotidianul)

Cristinel Popa in locul lui Seuleanu

Clubul Roman de Presa a anuntat numele noului sau vicepresedinte. Acesta este Cristinel Popa, presedinte Radio Star si reprezentant al Kiss Fm si Prima TV.

El a fost numit in acest post dupa ce Dragos Seuleanu, PDG al Societatii Romane de Radiodifuziune, si-a dat demisia saptamina trecuta. Cristinel Popa este vicepresedinte al CRP, alaturi de Lucian Avramescu, director general A.M. Press.

(Ev. zilei)