Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a constatat ca, de aproape 7 ani, din curtea aviatiei utilitare lipseste un avion. Cei de la aeroportul utilitar spun ca aeronava a fost trimisa in Ungaria pentru reparatii. Totodata, ei sustin ca in urma cu un an s-au achitat serviciile prestate de partenerul de aviatie ungur, dar nici acum aparatul nu a ajuns la Timisoara.

Costurile pentru reparatia avionului s-au ridicat, conform estimarilor CJT, la 20.000 de euro. La aceasta suma se adauga cel putin 40 de milioane de lei pentru recuperarea aparatului de zbor.

Aviatia utilitara functioneaza la Timisoara de mai bine de jumatate de secol si a avut mai multi stapini. In urma cu doi ani, Aeroportul Utilitar a trecut in administrarea Consiliului Judetean Timis. �Presedintele Ostaficiuc a verificat citeva documente si a constatat ca, printr-o hotarire mai veche de consiliu, s-au alocat bani pentru repararea acestui aparat.

Si atunci a intrebat daca s-au dat banii, unde-i avionul. A aflat de la cei de la aviatie ca este tot in Ungaria, unde a fost trimis de administratia aviatiei utilitare prin 1999�, a precizat Jana Lavris, purtator de cuvint al Consiliului Judetean Timis.

Liderul administratiei locale a cerut ca avionul sa fie adus imediat in tara si a apreciat ca acest transport va mai costa bugetul judetului cel putin 10.000 de euro, suma in care sint incluse probele de zbor si transportul aparatului.