Framintarile din PSD, in care pozitia lui Adrian Nastase este din ce in ce mai contestata, a constituit tema emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Senatorul Antonie Iorgovan a declarat ca cineva trebuie sa il concureze pe Adrian Nastase la functia de presedinte executiv.

Victor Ponta, candidat la functia de secretar general, si care si-a declarat sprijinul pentru Sorin Oprescu ca presedinte-executiv, este de parere ca o schimbare a statutului, in sensul ca accesul la functiile de conducere din PSD sa fie conditionata de o mare vechime, ar presupune ca foarte multe personalitati recent atrase sa nu poata candida.

Mesajul de schimbare pe care ar trebui sa-l de-a partidul ar trebui sa se regaseasca in modul in care va decurge congresul.

Jurnalista Corina Dragotescu, de la cotidianul "Adevarul", crede ca ne putem astepta la un val de candidaturi din partea organizatiilor ardelene. Ea este de parere ca alaturi de Adrian Nastase au ramas doar fostii membri ai guvernului, si aceia nemultumiti.

Ioan Rus, lider al organizatiei clujene si fost ministru de interne, ar fi extrem de nemultumit in timpul din urma de atitudinea lui Adrian Nastase

In aceste conditii, ziaristul Ioan T. Morar a facut un prognostic foarte sumbru cu privire la viitorul politic al lui Adrian Nastase in PSD, numele acestuia urmind sa nu se regaseasca intre primii trei membri ai conducerii.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro