Grupul Renault a confirmat, marti, ca va produce autoturisme Logan in India, incepand cu anul 2007, in cadrul unei societati mixte create impreuna cu grupul Mahindra Mahindra, al patrulea mare fabricant de automobile de pe piata indiana.

Potrivit unui comunicat al companiei franceze, investitia se va ridica la 125 milioane euro, iar capacitatea de productie anuala a societatii, denumita Mahindra Renault, va fi de 50.000 automobile.

Aceasta va asigura productia Logan in cadrul unei uzine utilate la standarde internationale apartinand companiei indiene, fiind dotata cu o linie de asamblare, o sectie de vopsitorie si un atelier de presaj.

Totodata, jumatate din materiile prime utilizate vor proveni, inca de la inceput, de pe piata indiana, avand in vedere prezenta unui numar mare de furnizori internationali in aceasta tara, precum si calitatea ridicata a pieselor auto produse pe plan local.

Mahindra Renault va fabrica, de asemenea, si o versiune Logan cu volanul amplasat pe partea dreapta, necesara pentru pentru Marea Britanie si India. Pe piata indiana, automobilul va fi comercializat sub marca Mahindra Renault. India are o populatie de peste un miliard de locuitori si a inregistrat in cursul anului precedent un avans economic solid, de 8 la suta.

Piata de autovehicule din aceasta tara a crescut cu 68 la suta intre anii 1998 si 2003, inmatricularile de automobile noi depasind un milion de unitati in 2004. Preferintele consumatorilor din aceasta tara se indreapta spre clasa mica si medie.

Renault considera ca patrunderea pe piata indiana, unde sunt prezente doar doua companii europene - Fiat si Skoda -, reprezinta o etapa importanta a extinderii activitatii pe plan international. Autoturismul din clasa medie este construit in prezent la uzina Dacia, achizitionata de catre Renault in anul 1999, si are un pret de 5.000 euro pentru varianta de baza.

Potrivit declaratiilor recente ale oficialilor companiei franceze, Renault si-a propus sa atinga, in 2010, un nivel anual al vanzarilor de un milion de autoturisme Logan, facilitatile de productie urmand a fi amplasate in Romania, Rusia, Maroc, Iran, India si Columbia.

In acest an, Logan va fi comercializat, in total, in 36 de tari, printre care se numara statele din Europa Occidentala, dar si Slovenia, Polonia, Ucraina si Siria.