Enervat de declaratiile tupeiste ale lui Iorgovan, care spusese ca "unde candideaza Nastase, acolo candideaza si el", Adrian Nastase a facut marti o criza de nervi, pe care si i-a varsat in capul deputatilor in sedinta de marti seara a grupului de la Camera.

Sedinta incepuse relaxat, pana la sosirea fostului premier, care a inceput sa tipe la toata lumea, de la tinerii lui Ponta pana la veteranii din generatia lui Hrebenciuc.

Potrivit unor surse din grupul parlamentar al PSD, Nastase le-a zis celor din grupul lui Ponta "sa-si mai tina gura" si sa nu mai faca declaratii in stanga si in dreapta, sfatuindu-i in schimb "sa puna mana sa faca si ei o initiativa legislativa". De la tineri presedintele PSD a trecut la ceilalti, impartind acuzatii si reprosuri in stanga si in dreapta.

Nastase le-a reprosat pesedistilor ca manifesta "o lipsa de respect" in raport cu persoana sa si ca in loc sa se tina de intrigi ar trebui sa-si aduca aminte ca sunt parlamentari si sa se poarte ca atare. "O sa va arat eu cine este seful aici!", a strigat nervos liderul PSD, lasandu-i cu gurile cascate pe deputatii sai.

Dupa criza de nervi, dandu-si, probabil, seama ca totusi are nevoie de aliati in perspectiva congresului, Nastase i-a luat pe deputati la "impacaciune" si i-a dus la Capsa la un sprit.

Dupa bruftuiala de marti seara presedintele filialei Cluj a PSD, Ioan Rus, a anuntat oficial ca considera onoranta propunerea liderului PSD, Adrian Nastase, de a candida pentru functia de secretar general al partidului, dar nu a luat nici o decizie in acest sens.

Ioan Rus a facut ieri cateva precizari cu privire la "speculatiile privind o posibila candidatura la functia de secretar general al PSD". "Nu am declarat niciodata intentia mea de a candida la vreuna dintre functiile din PSD. Propunerea pe care mi-a facut-o presedintele Adrian Nastase este onoranta, dar nu am luat nici o decizie in acest sens", afirma presedintele PSD Cluj.

Rus considera ca mult mai importanta decat o candidatura sau alta este reforma profunda a PSD, care "trebuie dusa pana la capat". "Deschiderea competitiei, reprezentarea mai buna a teritoriului, debirocratizarea si autonomia de decizie a filialelor sunt, speram, castiguri certe deja, elemente care au produs deja dezbatere si emulatie in partid", sustine liderul PSD Cluj.

Propunerile recente privind baremurile de vechime pentru ocuparea unor functii sunt menite sa blocheze competitia si accesul egal al membrilor la posibilitatea de a fi alesi: "Dezbaterea deschisa credem ca va elimina toate barierele artificiale din calea reprezentarii corecte a tuturor optiunilor si aspiratiilor membrilor PSD si votantilor nostri", sustine Rus.

"Grupul de la Cluj" anunta ca va continua sa faca propuneri si sa aiba optiuni.