Situatia Autoritatii Electorale Permanente a fost tema emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Potrivit vicepresedintelui Autoritatii, Ionel Flesariu, institutia "a

functionat schiop" in cele citeva luni care au trecut de la infiintare, incendiul de la primul sediu fiind doar un incident. Ionel Flesariu a acuzat lipsa oricarei comunicari intre presedintele Octavian Opris si cei doi vicepresedinti.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat ca legislativul se va putea implica doar dupa ce saptamina viitoare va expira termenul de 3 luni prevazut de lege in care Autoritatea va trebui sa prezinte un raport cu privire la desfasurarea alegerilor generale din toamna lui 2004.

Directorul Asociatiei Pro Democratia, Adrian Sorescu, a afirmat ca problemele Autoritatii Electorale Permanente provin chiar din textul legii prin care aceasta este infiintata, in ciuda a numeroase asemanari dintre proiectul de lege propus de Asociatie si forma in care acesta a fost votat de Parlament.

In formula legala in vigoare exista, afirma Sorescu, o nepermisa subordonare a Autoritatii fata de partidul la putere in momentul numirii presedintelui si vicepresedintilor.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro