Steaua ne-a adus din nou fericire in suflet, dupa un meci fantastic, in care jucatorii au luptat pina la ultima lor picatura de energie. In momentul in care Di Vaio a ratat penalty-ul, jucatorii Stelei, strinsi la mijlocul terenului, au tisnit in toate partile in cautare de imbratisari.

Cei mai multi s-au indreptat catre Hamutovski, cazut in genunchi in careu, dupa care au plecat catre Zenga luindu-l pe sus. De la oficiala, Mihai Stoica a coborit imbacat la costum si nu s-a sfiit sa isi ia in brate eroii, chiar daca acestia ii lasau pe pardesiu pete de noroi. Dupa turul de onoare, la vestiare s-a declansat fiesta cu sampanie.

Pentru citeva minute, sticlele cu vin spumant au tinut loc de dusuri. La iesirea din stadion insa, stelistii au fost destul de rezervati, multi dintre ei neavind chef sa mai dea declaratii. Radoi, Paraschiv, Oprita si Ogararu au trecut obositi printre jurnalisti, avind in minte un singur lucru, sa ajunga acasa. Ceilalti abia si-au gasit cuvintele pentru a spune prin ce au trecut.

“Am vrut sa dau in stinga portarului la penalty, dar l-am vazut ca plecase deja acolo si am schimbat coltul. Mi-a inghetat piciorul, am zis ca nu o sa intre si nu mi-a venit sa cred cind am vazut-o in plasa”, a comentat Lovin despre emotiile traite.

"A fost cea mai frumoasa zi din viata mea. Ce poate fi mai placut decit sa invingi detinatoarea trofeului in fata a 20.000 de fani!"

Laurentiu Dinita, atacant Steaua

"Am eliminat echipa anului 2004. Vom juca din nou cu o formatie din Spania. Sper sa mergem in continuare in Europa!"

Petre Marin, fundas Steaua

Dorinel, ajutat la greu

Dupa terminarea meciului, Dorinel Munteanu a fost emotionat si de scandarile suporterilor care au strigat “Munti” minute in sir. Chestionat asupra loviturii de la unsprezece metri ratata, Dorinel a declarat: “A fost un moment greu, dar colegii m-au ajutat sa trec peste acest eveniment”. Din fericire pentru veteranul Stelei si pentru suporterii ros-albastrilor totul s-a terminat cu bine.

Isterie in centru

Mii de suporteri stelisti au umplut aseara Piata Universitatii, scandind numele echipei care i-a facut sa plinga de fericire. In ciuda ploii torentiale, centrul capitalei a devenit pentru citeva ore o mare ros-albastra, care si-a revarsat bucuria printre sampanie, petarde, steaguri si artificii.

Politistii au fost neputinciosi in fata vacarmului de nedescris, care s-a intetit in momentul in care deasupra multimii s-a ridicat triumfator patronul stelist. Aclamat cu isterie de fanii celei mai iubite echipe din Romania, miliardarul din Ghencea le-a oferit acestora spectacolul pe care-l asteptau, in valuri de sampanie.

Artificiile au explodat in momentul in care patronul stelist si-a incheiat discursul de invingator. “Am inima prea mica pentru atita fericire!”, a izbucnit un fan stelist, pe jumatate dezbracat si cu ochii umezi. In Piata Universitatii nu mai conta nici ploaia rece, nici cele citeva accidente care au zguduit masinile suporterilor. Steaua era mai presus de toate.

Fanii Stelei s-au manifestat la fel si la Constanta.

Vine Villarreal, dar fara Riquelme si Forlan!

Steaua va intilni in optimile Cupei UEFA o alta echipa spaniola, Villarreal. Vecinii Valenciei au invins Dinamo Kiev aseara, scor 2-0, gratie golurilor inscrise de Figueroa (20) si Cazorla (33). In tur, ibericii au reusit sa smulga un 0-0 la Kiev.

Vestea buna pentru Steaua este ca cel mai bun jucator de la Villarreal, argentinianul Juan Roman Riquelme, a fost eliminat in minutul 42 al partidei de aseara pentru doua cartonase galbene. Astfel, Riquelme nu va putea juca in mansa tur cu Steaua. Riquelme este cel mai bun pasator din Primera Division, fiind si unul dintre golgeterii echipei. Norocul Stelei nu se opreste aici.

Cel mai prolific atacant al “Submarinului galben”, Diego Forlan, nu poate juca importiva Stelei, fiind folosit in Liga Campionilor de fosta sa echipa, Manchester United. De altfel, Forlan a fost prezent la Bucuresti pentru partida Dinamo - Manchester United (1-2). Meciul tur Steaua - Villareal se va desfasura la Bucuresti, pe 10 martie.

Alte articole:

  • Evenimentul Zilei - Minune: Steaua a eliminat Valencia!
  • Cotidianul - Steaua a stralucit in noroi
  • Jurnalul National - Steaua a eliminat detinatoarea cupei UEFA
  • Ziua - Steaua a eliminat Valencia din UEFA
  • Ziarul - Salvatorii fotbalului romanesc