Un tribunal a interzis, miercuri, tranzactionarea actiunilor clubului Dinamo Kiev, dupa ce, in urma cu cateva zile, s-a anuntat deschiderea unei anchete privind posibile fraude comise in timpul privatizarii gruparii ucrainene.

Tribunalul a dat astfel castig de cauza unei plangeri depuse de societatea Pacific International Sports Clubs Limited (PISCL), care sustine ca a fost pagubita prin vanzarea catre alte firme a 98,71 la suta din actiunile clubului Dinamo Kiev, in perioada 2000-2004.

Tribunalul a apreciat ca PISCL trebuia sa aiba prima optiune la vanzarea de actiuni, deoarece era deja proprietara a 0,1 la suta din pachetul de actiuni al clubului, la care sunt legitimati romanii Florin Cernat, Cristian Irimia si Tiberiu Ghioane.

Vicepremierul Ucrainei, Mykola Tomenko, a anuntat, vineri, ca procesul de vanzare a actiunilor clubului Dinamo Kiev va fi reanalizat, in cadrul unei anchete privind privatizarea frauduloasa a acestei grupari. Potrivit sursei citate, presedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, era fratele conducatorului Federatiei Ucrainene de Fotbal, Grigory Surkis.