Microsoft se confrunta cu o deficienta in functionarea serviciului Hotmail, din cauza careia o parte dintre utilizatori nu si-au putut accesa conturile de e-mail.

Se pare ca problemele au fost cauzate de un server defect, cel putin conform unui reprezentant al Microsoft, care a confirmat criza in cursul zilei de ieri. Acesta a refuzat insa sa ofere alte detalii despre natura problemei, ori despre cati dintre cei 187 de milioane de utilizatori Hotmail au fost afectati.

Criza a cauzat intreruperea accesului la conturile Hotmail ale unora dintre utilizatori in ultimele saptamani si – mai grav – se pare ca unii dintre acestia au pierdut informatiile stocate pe serverele Hotmail, inclusiv mesajele noi pe care nu au apucat sa le citeasca.

Clientii, mai ales cei care utilizeaza serviciile cu plata, incep sa-si piarda rabdarea.

„Pentru o companie de dimensiunea Microsoft, care se prezinta drept o organizatie prietenoasa cu consumatorii, rezolvarea unei asemenea probleme nu ar trebui sa dureze atat de mult”, spune Dwight Foster, un utilizator de Hotmail care plateste 20 de dolari pe an pentru un cont cu un spatiu de stocare extins.