Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, ploile si ninsorile vor reveni incepand de sambata seara, in cea mai mare parte a tarii. In primele zile ale saptamanii viitoare se va produce o racire accentuata a vremii, in toata tara, cu temperaturi minime de pana la minus 20 de grade.

Incepand de sambata seara (26.02) pana duminica la pranz (27.02), in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, precipitatiile mai ales sub forma de ploaie, vor fi insemnate cantitativ (20 - 25 l/mp).

In aceleasi regiuni, precipitatiile vor mai ramane insemnate cantitativ, pana luni dimineata, dar vor fi ninsori si se va depune strat de zapada, care poate fi important. Concomitent, se va intensifica vantul si va viscoli ( in jumatatea de sud a Moldovei, Baragan si vestul Dobrogei), iar Marea Neagra va fi agitata pana la gradul 6...7 cu valuri de pana la 7...8 metri in larg.

Incepand de duminica pana miercuri dimineata, se va produce o racire accentuata a vremii in toata tara, cu ger in cursul noptilor si al diminetilor, indeosebi in jumatatea de nord ( in jur de -20 de grade in depresiuni ). Valorile termice, care urmeaza sa se inregistreze - si maxime si minime - vor fi cu pana la 8...10 grade mai mici decat cele normale la aceasta data.