Bucuria celor care iubesc Queen este mare anul acesta. Dupa ani de tacere artistica, instaurata dupa disparitia lui Freddie Mercury, celebra formatie engleza porneste la drum, intr-un turneu care anunta initial cateva concerte, inmultite insa rapid de cererea mare de bilete.

Roger Taylor, Brian May si John Deacon isi vor lua pe 28 martie instrumentele din cui, intr-un concert «preliminar» la London Brixton Academy, de incercare a atmosferei.

Unele voci s-au grabit sa afirme ca este o miscare de marketing, menita sa-i mai scoata pe membrii trupei dintr-o «seceta financiara», altii au acceptat acest ipotetic aspect drept o problema minora in comparatie cu placerea de a reasculta live hiturile Queen.

Locul lui Freddie va fi suplinit, caci inlocuit nu se va putea spune niciodata, de Paul Rodgers, care a mai sustinut de-a lungul timpului spectacole alaturi de membrii ramasi ai formatiei. Sarcina tare ingrata pentru oricine isi va imprumuta vocea legendarelor piese, caci publicul si criticii au avut si vor mai avea grija sa-i aminteasca cine este el si cine a fost Mercury.

Rodgers a fost ales dintr-o multime de vedete care si-au dorit enorm sa urce pe scena ca vocali ai trupei reunite, reusita care le-ar fi adus extrem de mult prestigiu. Unul dintre cei care si-au dorit aceasta onoare este britanicul Robbie Williams, suparat ca nu a fost ales sa interpreteze cantecele, mai ales ca unul dintre succesele sale de piata este o preluare dupa Queen, «We will rock you».

Cu toate aceste rezerve, concertele se anunta mai mult decat palpitante, starurile rock anuntand ca nu vor «ierta» nici unul dintre cantecele lor celebre. Glumind, au spus ca nici nu au nevoie de repetitii, fiindca sunt oricum satui unii de altii. Faptic, insa, Queen nu a mai efectuat nici un turneu din 1986, anul in care a avut loc legendarul megaconcert sustinut pe Stadionul Wembley.