De 1 Martie, fosta gimnasta Oana Petrovschi a primit un martisor neasteptat. Cadoul a fost facut de Octavian Belu si a constat in 3.000 de euro, tocmai suma de bani pe care antrenorul ar fi pretins-o de la sportiva cu ocazia unor competitii private.

Ieri, in fata instantei de judecata, avocatul lui Belu a depus un inscris sub semnatura privata incheiat chiar de Martisor, o recipisa si un proces-verbal din care rezulta ca suma de bani a fost pusa la dispozitia fostei gimnaste, precum si faptul ca aceasta si i-a insusit. La randul ei, avocata Oanei Petrovschi a recunoscut ca a primit banii.

In ceea ce priveste posibila impacare dintre parti, aceasta a ramas doar la stadiul de intentie. Aparatorul reclamantei Petrovschi Oana a admis ca a primit o oferta de impacare, dar ca aceasta a venit din partea unui oficial al federatiei. "Am pus la punct termenii tranzactiei, dar nu s-a realizat nimic", a declarat avocata gimnastei, precizand ca nu i-a contactat insa si pe cei doi parati.

Altfel, discutiile din sala de judecata au vizat efectuarea expertizei medico-legale incuviintate de catre instanta. Potrivit avocatei Oanei Petrovschi, aceasta s-a prezentat la Institutul de Medicina Legala pe data de 28 februarie, dar expertiza nu a putut fi dusa la bun sfarsit.

Asta pentru ca, au sustinut medicii, comisia de experti nu a dispus de toate actele medicale necesare indeplinirii obiectivelor expertizei. In aceasta situatie, instanta a dispus efectuarea unei adrese la conducerea IML, prin care medicii sunt somati sa intocmeasca raportul de expertiza. In caz contrar, institutia urmeaza sa fie amendata cu 5 milioane de lei.

Prin aceasta noua dispozitie a instantei, a fost practic respinsa si cererea paratilor, care au pledat pentru decaderea din proba a Oanei Petrovschi. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 24 martie. Antrenorii Mariana Bitang si Octavian Belu sunt acuzati de Oana Petrovschi de rele tratamente si de tratamente inumane, pe care le-ar fi suportat in timpul antrenamentelor.

Petrovschi i-a chemat in judecata pe cei doi antrenori si le cere daune de 1,5 miliarde de lei, cu titlu de daune morale. Chemat in fata judecatorului, Belu a admis ca a primit 3.000 de euro de la Oana Petrovschi, cu ocazia unor competitii private, unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori.

Belu a sustinut ca nu a fortat-o in nici un fel pe Oana Petrovschi sa-i dea acesti bani si ca nici nu i-a conditionat in vreun fel participarea la concursuri. Chemat si la Parchet sa dea cu subsemnatul pentru afirmatiile facute, Belu a scapat de probleme, procurorii dispunand neinceperea urmaririi penale.