Agence France Presse a dat in judecata Google, pretinzand ca motorul de cautare posteaza fotografii si stiri AFP pe pagina sa de stiri fara acordul agentiei.

Agentia franceza de stiri solicita plata unor despagubiri de cel putin 17,5 milioane de dolari si o sentinta prin care Google sa nu mai poata posta materiale AFP, se arata in documentatia pentru proces depusa la un tribunal districtual din D.C.

Reprezentantii Google nu au fost disponibili pentru comentarii pe aceasta tema. Nici avocatii AFP nu au dorit insa sa dea declaratii presei.

AFP ofera abonamente platite si nu are servicii gratuite. Google News este un serviciu care strange imagini si informatii de pe Internet, care sunt apoi postate si disponibile in mod gratuit pentru utilizatori.

„Fara a avea autorizarea AFP, paratul reproduce si publica in mod voluntar si repetat fotografii si stiri ale agentiei pe site-ul Google News", se arata in documentatia AFP.

AFP spune ca a avertizat Google sa nu distribuie materialele sale fara a avea acest drept, dar ca acestea au fost ignorate pana in prezent.