Pe data de 28.12.2004, Hidroelectrica (prin directorii Traian Oprea si Carmen Marin) a semnat un contract de 500 milioane dolari pentru o asa-zisa reabilitare a cinci hidrocentrale situate pe raul Olt in aval de Slatina.

Contractul a fost incheiat cu aceeasi VA-TECH in care a fost inclusa si firma VOITH. Respectivele centrale au fost construite in ultimii 15 ani, unele dintre ele nefiind finalizate din punct de vedere al constructiei nici pana in prezent. Cele 20 de hidroagregate ce fac obiectul contractului reprezinta circa 30% din valoarea hidrocentralelor, in cazul in care acestea ar fi noi.

Cu cele 500 de milioane dolari s-ar putea insa construi hidrocentralele din nou si ar ramane bani si pentru alte lucrari.

La acest ultim jaf care s-a finalizat pe 25 februarie 2005 au participat inca trei entitati: ROMELECTRO, ISPH si ENERGY HOLDING - centrul afacerii.

Pentru concretizarea contractului s-a platit un avans de peste 20 milioane euro care a fost impartit intre participanti.

Toata retehnologizarea ar urma sa se execute in fapt de catre UCM Resita, care a fost vanduta unei societati "elvetiene" (IMPET), in spatele careia se gasesc: Dan Ioan Popescu, Dan Obadau - fostul director UCM Resita, Eugen Pena (fostul director Hidroelectrica), Traian Oprea (actualul director Hidroelectrica) si Buzaianu (Energy Holding).

Implicarea in acest contract a lui Dan Ioan Popescu este evidenta si prin obtinerea Hotararii de Guvern nr. 1599 (decembrie 2003) publicata in 26.01.2004 ce sta la baza retehnologizarii Hidrocentralei Portile de Fier II, a celor cinci hidrocentrale si a altor escrocherii.

S-a tot vorbit de reanalizarea contractelor ce au fost incredintate fara licitatie diverselor firme de catre societatile de stat. Chiar sub ochii actualei puteri escrocheria Hidroelectrica continua nestingherita.