Adela Harnagea lucreaza in televiziune de 12 ani si se considera un producator de succes, dupa standardele romanesti. Are o familie normala. Va pleca din televiziune doar atunci cind se va plictisi de ceea ce face.

Nu am ales televiziunea. Pur si simplu, dupa revolutie, am fost intimplator (adica in urma unui anunt) unul dintre cei care au intrat in noile domenii de activitate care deveneau pentru prima data accesibile si pentru oamenii obisnuiti. A fost sansa mea sa fiu acceptata de Doru Dumitrescu la TVR.

El a fost unul dintre primii oameni de televiziune care au incercat – si au reusit – sa aduca tineri in Televiziunea Romana.

Alter ego

Televiziunea mi-a schimbat viata in intregime. E un domeniu acaparator si pasionant, asa ca am fost fascinata de noua munca. Nu am resimtit asta ca pe o povara, dovada ca si acum, dupa 12 ani, nu m-am plictisit de ceea ce fac. Dar nu stiu daca voi face asta tot restul vietii. Noi sa fim sanatosi si sa nu ajung sa ma plictisesc. Atunci m-as retrage fara ezitare.

Dupa standardele noastre din Romania, cred ca pot spune ca sint un producator de succes. Pentru asta, trebuie sa cistigi respectul profesionistilor din domeniu, al celor care se pricep cu adevarat la ceea ce fac. Orele de dupa Duc cu mine acasa destul de mult din ceea ce fac. Nu m-as baza niciodata pe cei care uita de serviciu cind ajung acasa. Ne deconectam cu masura sau pierdem trenul.

Iar in ziua de azi, cel putin in televiziune, nu poti sa-ti permiti asta. Am o familie normala, adica un sot si un baiat de 12 ani. Ne-am obisnuit cu felul asta de munca si ne pare normal tuturor. Nu pot spune ca sacrificam viata personala. Muncim mult, dar stim sa pretuim momentele in familie.

Nu muncesc opt ore cu pauza de masa, dar nici nu exagerez cu serviciul peste o anumita limita. Trebuie sa fiu eficienta in tot ce fac pe plan profesional, si asta nu se poate daca ai frustrari legate de viata personala.

Esecuri - da, productii ieftine - niciodata

La prima vedere, ar trebui sa spun ca cel mai mare esec profesional a fost Star Factory. A fost o emisiune muncita si deloc rea, dar care a aparut intr-un moment nepotrivit. Eu m-am opus realizarii ei, dar pina la urma s-a facut si n-a fost chiar un succes. La reusite nu pot sa nu includ Big Brother.

Putini stiu sau banuiesc ce efort am depus, dar si ce minunat a fost sa facem emisiunea asta. De altfel, Big Brother a fost si cea mai scumpa productie pe care am realizat-o. Cit despre productii ieftine, nu am facut niciodata asa ceva.

In cautarea serialului pierdut

Mi-e greu sa ma imaginez facind altceva. Cu experienta de acum, poate ca as mai fi putut sa coordonez si alte activitati. Sa zicem ca am inceput sa ma mai pricep. In plan profesional, cel mai mult imi doresc sa produc un film serial. In viata personala, sper din tot sufletul ca baiatul nostru sa aiba o viata cel putin la fel de interesanta si de fericita ca si cea pe care o avem, eu si sotul meu.

PR intre prieteni

N-as raspunde niciodata la intrebari indiscrete despre mine sau oamenii cu care am de-a face. PR-ul e fundamental in meseria asta. Aici se aplica foarte bine principiul conform caruia e greu sa-ti faci prieteni, dar si mai greu e sa-i mentii.