Gregorian Bivolaru, alias Guru, ramine in arestul politiei din Malmö. Dupa ce a fost retinut, au inceput sa iasa la iveala detalii despre modul in care acesta a ajuns din Romania in Suedia, se pare, prin Danemarca. Cel care l-a ajutat se numeste Mihai Stoian si este reprezentantul unui centru Yoga din Copenhaga. Bivolaru a locuit la o romanca din zona Malmö, care preda cursuri de tantra.

Gregorian Bivolaru a ajuns in orasul suedez venind de la Copenhaga. Un prieten al sau, Mihai Stoian, care locuieste la Copenhaga, a dat detalii despre venirea acestuia in tarile nordice si a spus ca el ar fi organizat plecarea lui Bivolaru din tara, iar mai apoi transportul spre Suedia.

Retea tantra

Potrivit cotidianului "SydSvenskan", care apare la Malmö, cel care s-a ocupat de aducerea in Suedia a liderului MISA este un roman ce locuieste la Copenhaga, Mihai Stoian. Acesta sustine ca este de 15 ani prieten cu Guru. De altfel, potrivit datelor obtinute de EVZ, si Stoian este membru al miscarii conduse de Bivolaru.

El a organizat mai multe proteste fata de autoritatile romane care ar fi dorit distrugerea acesteia.

De altfel, in tarile nordice, MISA are o adevarata retea de filiale. Numai in Malmö si in localitatile din apropiere exista doua filiale, ca de altfel una si la Copenhaga. Majoritatea celor care le conduc sint originari din Romania si se ocupa de yoga, dar in mod special de tantra pentru femei. O scoala de acest gen este Karlskrona.

Acolo, doua romance, Georgian Loredana Danet si Adina Stoian, ofera cursuri de tantra pentru femei, la pretul de 1.250 de coroane suedeze pentru opt sedinte.

Stoian spune doar ca, dupa ce Guru a fost dat in urmarire, s-a "ascuns o perioada in Romania", iar apoi a plecat din tara cu destinatia Copenhaga, capitala Danemarcei.

Guru, adapostit la o profesoara romanca de tantra

Stoian spune ca Bivolaru a ajuns in Suedia din Danemarca, pe 24 martie, anul acesta. Distanta Copenhaga-Malmö poate fi parcursa cu masina in circa o ora. Conform lui Stoian, chiar in ziua sosirii, Guru ar fi facut cererea de azil politic pe motiv ca justitia din Romania este orchestrata politic impotriva sa.

Pe 4 aprilie, el a fost chemat la un interviu de politia din Malmö si retinut deoarece era dat in urmarire prin Interpol.

Potrivit lui Stoian, Bivolaru a locuit in Suedia, la Karlskrona, o suburbie a orasului Malmö. EVZ a aflat ca Guru a stat la Loredana Georgiana Danet, reprezentanta sa in Suedia si care este profesoara de tantra.

Extradat sau eliberat?

"Credem ca Bivolaru va mai ramine in arest doua saptamini, adica timpul pe care l-am acordat autoritatilor romane pentru a ne trimite documentatia in vederea extradarii. Apoi va fi o noua infatisare in instanta, pentru a fi luata o decizie. Bivolaru poate fi extradat sau poate fi eliberat. Daca autoritatile romane nu ne remit documentatia in doua saptamini, atunci le-o mai cerem o data.

Iar daca nici atunci nu ne-o trimit, il eliberam", ne-a declarat Lars Forsell, ofiter de presa la politia din Malmö.

Andrei Badin, Stockholm