Izabela Caragea prezinta stirile la Tele’M, un post privat de televiziune din Iasi, afiliat Prima TV. Chiar daca in copilarie visa sa devina judecator. Acum, e pregatita de orice, stie ca o intrebare isi gaseste intotdeauna raspunsul. Si continua sa creada in fidelitate.

Drumul cautat

Televiziunea nu mi-a schimbat viata, ci m-a ajutat sa merg exact pe drumul pe care il cautam. De aceea, am hotarit sa urmez cursurile Facultatii de Jurnalistica. Televiziunea a fost insa domeniul care m-a atras cel mai mult. Am trecut putin si printr-o redactie de ziar, si printr-una de radio, dar cind am ajuns in televiziune, m-am oprit.

Sansa a aparut in urma cu doi ani si s-a numit Tele’M, un post local de televiziune din Iasi, statie afiliata Prima TV. De aici, a inceput intreaga experienta. Eu am misiunea de a prezenta iesenilor, alaturi de colegul meu Leo Minescu, tot ce se intimpla in judetul nostru. Sa prezinti stiri insa nu este totul. Trebuie sa te implici in crearea lor.

Apoi, trebuie sa hranesti sperantele pe care ceilalti si le fac in momentul in care iti incredinteaza munca lor de peste zi. Daca nu te implici, nu ai cum sa duci in casele oamenilor informatia.

Experiente de luat acasa

Se spune ca dupa ce ai pasit pragul institutiei in care lucrezi, trebuie sa lasi totul acolo si sa iti vezi de viata ta. Ei bine, asta e o regula pe care noi, jurnalistii, o incalcam. Zilnic se intimpla ceva care te marcheaza, iar daca nu ai lua cu tine aceste experiente, viata ta nu s-ar imbogati cu nimic.

Imi vine in minte cazul unui baiat extrem de destept, care traia intr-o mahala, intr-o singura camera, impreuna cu mama si inca vreo 10 frati. Voia doar sa invete. Cum sa adormi linistit, daca nu ai incercat macar sa faci ceva, cit de putin, pentru a-l ajuta?

Revelatie si televiziune

Daca toti copiii isi doresc la un moment dat sa fie doctori, eu ma vedeam avocat sau poate judecator. Alaturi de o prietena, imparteam lumea in doua si faceam dreptate! Abia inainte de a da la facultate m-am razgindit. Din visul copilariei am ramas doar cu taiorul si pantalonul asortat, pe care le port la serviciu. Nu regret nici o secunda. Ma bucur doar de revelatie.

Eu si televiziunea avem o relatie speciala. Nu a intervenit nimic intre noi, doar radioul incearca sa se strecoare. Nu stiu, se mai poarta fidelitatea?

Jurnalismul cu multe fete

Desi in meseria noastra e greu sa se instaleze rutina, imi permit sa vreau si mai mult, sa fac si altceva. Mi se reproseaza des ca am picioarele prea bine infipte in pamint si ar trebui sa mai visez. Imi place sa merg pe munte.

Am fost acolo cu capul in nori, la propriu

Jurnalismul inglobeaza de fapt multe informatii din toate domeniile. Este imposibil ca acela care profeseaza in aceasta arie sa nu „fure" cite ceva din toate meseriile cu care intra in contact. Sa faci un surub? Inveti, daca vrei sa faci un material despre un strungar.

Cum a venit sclipirea unei afaceri de succes si cum se mentine prospera? Tot de pe teren afli ponturi si, oricind, poti deveni un prosper om de afaceri.

Cuvintele

Ne este permis sa adresam orice intrebare. Pertinenta sau nu, ramine la aprecierea fiecaruia. Raspuns au toate intrebarile, intotdeauna. Depinde de interlocutor cit vrea sa dezvaluie. Noi lucram cu vorbe, in primul rind. Pixul si carnetelul sau laptop-ul, dupa buzunar, sint instrumente adiacente.