Marko Bela a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca "remanieri ale Guvernului si ale guvernelor au loc periodic peste tot, eu nu stiu daca ar fi momentul sa discutam acest lucru. Probabil putin mai tarziu". El a spus insa ca actuala structura guvernamentala, asa cum a fost preluata, necesita ajustari, dar nici una nu este "arzatoare".

"Intr-adevar, din multe puncte de vedere, aceasta structura este inconsecventa si are amprenta unor interese legate de persoana ministrilor in trecut. E clar ca va trebui sa regandim structura Guvernului, dar nu sunt sigur daca trebuie sa ne grabim foarte tare cu acest lucru. Dar mai curand sau mai tarziu, va trebui sa regandim structura", a precizat Marko Bela.

El a dat ca exemplu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care cuprinde, in opinia sa, prea multe domenii si este condus de un ministru si de un ministru delegat.

ANTICIPATE. Presedintele UDMR a mai spus ca nu a discutat cu reprezentantii partidelor din Coalitie nici despre alegerile anticipate. "Nu am discutat despre alegeri anticipate in ultima vreme. Eu cred ca pozitia partidelor din Coalitie a fost transata in urma cu cateva saptamani si membrii Coalitiei au considerat ca nu se pune problema alegerilor anticipate in acest moment", a spus Marko Bela.

El a reluat ideea ca majoritatea parlamentara se poate obtine prin mai multa "disciplina si organizare".

"Avem foarte multe de facut cu acest Guvern si cu aceasta majoritate parlamentara, care este stabila. Este adevarat ca n-ar strica putin mai multa disciplina si organizare, dar cred ca si in aceasta privinta am progresat", a declarat liderul UDMR.

TERMEN

Restructurarea actualului Guvern va fi finalizata o data cu incheierea sesiunii parlamentare, la 30 iunie, a anuntat ieri presedintele interimar al PD, Emil Boc.

El a declarat ca aceasta restructurare vizeaza agentiile din subordinea Guvernului, dar nu exclude posibilitatea unor comasari sau desfiintari de ministere. "S-a dispus o verificare a actualei structuri guvernamentale, un raport in acest sens urmand sa fie incheiat in luna aprilie", a spus Boc.

Potrivit liderului PD, exista un "stufos aparat guvernamental, care trebuie, de urgenta, restructurat si eficientizat". Boc a declarat ca aceasta restructurare nu il va viza si pe primul-ministru.