Filialele Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut din Danemarca si Suedia au organizat ieri la Malmö, Suedia, o conferinta de presa pentru a prezenta cazul mentorului gruparii, Gregorian Bivolaru.

"Esoteric Orient Yoga Suedia impreuna cu Natha Yoga Center Danemarca au discutat tema "cetateanului roman care a depus cerere de azil politic in Suedia si care risca extradarea pentru o infractiune fara victima" , a anuntat Karsten Fisher, purtatorul de cuvant al Natha Yoga Center.

Conferinta s-a axat pe "campania de presa, impreuna cu actiunea concertata a politiei in Romania, pentru a reduce la tacere disidentul Gregorian Bivolaru, aflat acum in Suedia". La conferinta a asistat si Adina Solomon, avocatul minorei cu care, spun anchetatorii romani, Bivolaru a intretinut relatii sexuale.

Nicolae Catrina, presedintele MISA Romania, a declarat ca initiativa conferintei din Suedia apartine exclusiv filialelor din cele doua tari. "Probabil ca cei de-acolo le vor prezenta jurnalistilor suedezi cazul lui Bivolaru din punct de vedere juridic, dar si situatia minorei M.D., despre care se spune ca a fost victima lui Bivolaru", a spus Catrina.

El a precizat ca o conferinta de presa similara va fi organizata si la Bucuresti, dupa ce vor fi aflate mai multe detalii despre situatia lui Bivolaru si procesul sau din Suedia.

Baronul Nirvanei e asteptat in Romania

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, dat in urmarire generala si internationala, a fost arestat provizoriu de catre autoritatile judiciare suedeze la inceputul saptamanii trecute in vederea extradarii sale in Romania.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 53 de ani, a fost dat in urmarire generala la 4 iunie 2004, iar prin mesajul Biroului National Interpol din 21 iulie 2004 a fost solicitata si urmarirea internationala.

Ministerul Justitiei a transmis in Suedia cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru, autoritatile judiciare din aceasta tara urmand sa se pronunte asupra solicitarii in conformitate cu normele legale in materie. Cu o saptamana in urma, Bivolaru fusese capturat de politistii suedezi si tot atunci el ceruse azil politic in Suedia.