Expozitia de pictura si grafica "Transfigurarea realului", semnata de artistul Radu Anton Maier, este gazduita, incepand cu 18 aprilie 2005, de Galeria de Arta "Casa Vernescu". Transfigurare insa in i-real, poate, judecand dupa modul in care arata lucrarile, simbolistica si coloritul lor.

Maier se «joaca» serios si propune o cu totul alta interpretare a unor simboluri clasice, povesti, mituri, personaje, trecand prin filtrul imaginatiei sale multiple obiecte care l-au inspirat si creand o noua lume cu sensurile sale. Culorile de care s-a folosit pictorul in demersul sau sunt tari, de multe ori reci, in combinatii care taie rasuflarea si te lasa descumpanit.

Ce a dorit autorul veti putea aflat chiar de la acesta. Evenimentul li se adreseaza in special pasionatilor de arta contemporana, dar si celor care, cu putin ajutor din partea autorului, sunt dispusi sa se lase initiati in aceasta forma de arta.

Ca o paranteza, renasterea sau revenirea in tara a multor artisti plecati de ani de zile din Romania, cu evenimente de mare actualitate, creeaza si sustine o puternica impresie de bogatie brusca si de neinteles.

Stabilit in Germania si avand o bogata experienta expozitionala, Radu Anton Maier a ales sa expuna de aceasta data la Bucuresti. Evenimentul constituie un nou prilej de a readuce in discutie problemele actuale ale artelor plastice in directa legatura cu framantarile ardelene ale creatorului.

Cei care sunt interesati, pot calca in galerie pana la sfarsitul lunii mai.