O data cu terminarea banilor primiti din salariile compensatorii, dar si in urma vanzarii unor hale catre firma Tenoris, muncitorii disponibilizati de la Republica cer cu insistenta repornirea uzinei. S-ar parea ca aceasta ar mai avea un pic de suflu, dupa ce au fost vandute importante utilaje, iar fostul actionar majoritar s-a retras.

Pe baza datelor inaintate de conducerea uzinei catre AVAS acesta nu poate hotari totusi o deschidere a uzinei in actuala formula. Insa, cum mandatul lichidatorului este tocmai acela de a valorifica activele, s-ar putea recurge la vanzarea societatii pe module functionale, pastrandu-se astfel nucleul productiv.

Cu toate ca oficialii AVAS "nu au nici o indoiala asupra potentialelor active atractive", totusi liderul sindicatului de la uzina Republica, C-tin Dobre, a declarat pentru Adevarul ca "Republica s-ar putea reprivatiza pe doua module.

In acest sens am depus deja un memoriu ultimativ atat la Palatul Victoria, cat si la Presedintie, iar daca pana la 25 aprilie nu se va decide ca se poate redeschide procesul de privatizare, suntem hotarati sa iesim in strada". Sindicatul de la Republica este unul din multele sindicate afiliate deja la Cartel Alfa si care doreste rezolvarea cat mai repede posibil a problemei celor 1.356 de someri

existenti la ora actuala in uzina.