Anul trecut, Phil Collins isi anunta retragerea din lumina reflectoarelor, renuntand in special la concerte, dar promitand totusi ca fanii il vor mai vedea macar din cand in cand, la diverse evenimente. «Vreau sa-mi traiesc viata in mijlocul familiei, vreau sa ma bucur de ea si de copiii mei», spunea celebrul cantaret, spunand ca retragerea se va face printr-un turneu mondial de adio.

«First Farwell Final Tour» l-a numit el, dar nu ne imaginam la vremea respectiva ca va include si Romania. Iata, insa, ca suntem pe harta si nu putem decat sa speram ca nimic nu se va ivi sa impiedice evenimentul!

Show-ul va cuprinde multe dintre hit-urile lui cunoscutului compozitor si cantaret, printre care inegalabilele «You Can’t Hurry Love", "Against All Odds", "Easy Lover", "One More Night", "Groovy Kind Of Love", "In The Air Tonight", "Another Day In Paradise", "Sussudio", "Dance Into The Light" si "You’ll Be In My Heart », piesa scrisa de Collins pentru productia cinematografica

"Tarzan".

Melodie a frumusete a fost, de altfel, rasplatita cu un premiu Oscar, un Grammy si un Glob de Aur.

Organizatorii aproape ca ne «ameninta» cu ceva ce «n-a vazut Parisul», vorbind despre un spectacol intarit de o multime de efecte de scena. Show-ul este programat a dura doua ore, cu Phil Collins – vocal si baterie, alaturi de alti 16 muzicieni cu care a colaborat de-a lungul timpului.

Daryl Stuermer si Ronnie Caryl - la chitara, Brad Cole – claviaturi, Leland Sklar – bass, Chester Thompson – baterie, Luis Conte – percutie, Gerald Albright – saxofon, Harry Kim si Dan Fornero – trompeta, Arturo Velasco – trombon,

Amy Keys, Lynne Fiddmont-Lindsey, Bill Cantos, Lamont Vanhook, Connie Jackson – Comegys – voci. O ocazie minunata pentru Phil Collins sa-si arate talentul la tobe, instrumente de care s-a simtit intotdeauna extrem de atasat. De altfel, acesta l-a si adus in 1970 in trupa Genesis, ca inlocuitor a tobosarului de atunci a acesteia.

«Nu sunt atat un vocal, cat un cantaret la tobe», spunea Phil Collins despre sine intr-un interviu mai vechi.

Pretul biletelor este cuprins intre 1.300.000 de lei (in picioare, sector B) si 4.500.000 de lei (sector VIP, plus un permis de parcare la doua bilete VIP). Tinand cont ca sunt preturi similare cu acelea – aberant stabilite - pentru concertul lui Michael Bolton de la Bucuresti, parca nici nu costa atat de mult!

Biletele au fost puse in vanzare din 22 aprilie, la casa de bilete a Salii Palatului, la magazinele Muzica, Diverta, Hollywood Music & Film, Librariile Carturesti si pe website-ul www.bileteonline.ro. La achizitia prin website, livrarea biletelor se face la domiciliul sau la biroul cumparatorului, pentru adresele din Bucuresti.

Spectacol 100% LIVE

- 10 TIR-uri mari, cu echipament tehnic

- 80 de tehnicieni

- un ecran video de 160 metri patrati

- o scena mobila, cu platforme suspendate

- sunet de 140.000 W

- sute de lumini

- 35 de tone de echipament ce urmeaza a fi suspendat de tavan