Divizia de Securitate a Datelor din cadrul companiei romanesti SOFTWIN, BitDefender, anunta raspandirea rapida a virusului Win32.Antiman.A, detectat pe 25 aprilie, al carui creator este cu siguranta roman.

In numai 5 ore virusul a reusit sa infecteze peste 300 de calculatoare in Romania datorita ingeniozitatii mesajelor e-mail sub care se propaga si lipsei protectiei antivirus a utilizatorilor.

Pe langa faptul ca trateaza subiecte de mare actualitate, cum ar fi rapirea ziaristilor romani din Irak si moartea Papei, autorul virusului demonstreaza o aversiune fata de un anumit gen de muzica (manele).

Acest lucru se explica prin una din actiunile virusului, aceea de a sterge de pe calculatorul virusat toate fisierele multimedia care contin nume ale unor cunoscuti interpreti de manele sau titlurile acestora.

Odata infectat un calculator, viermele se trimite prin mesaje e-mail tuturor adreselor din programul Outlook al victimei si scaneaza fisierele Yahoo Messenger pentru a gasi noi adrese.

Utilizatorii BitDefender sunt protejati inca de la aparitia virusului, iar specialistii recomanda prudenta in deschiderea atasamentelor e-mail pentru utilizatorii fara o protectie antivirus.

Detalii despre virus