Cea de-a treia editie a Premiilor MTV Romania a fost una plina de surprize, iar cei prezenti, artisti si spectatori, au avut parte de un show de pomina. Parazitii in TAB, Despina Vandi absenta, scena rupta, injuraturi, Mircea Geoana sint citeva dintre coordonatele show-ului de joi seara, de la Sala Palatului.

Evenimentul, transmis in direct pe MTV Romania, a inceput cu defilarea VIP-urilor pe covorul rosu. O aparitie originala au avut-o cei de la Parazitii, care, impreuna cu trupa Anonim, au iesit dintr-un TAB (transportor amfibiu blindat, un fel de tanc cu roti in loc de senile, pentru cei care nu au facut armata). De altfel, si in timpul show-ului au facut nota discordanta.

Ombladon, unul dintre membrii trupei, a avut un mesaj pentru cei care au facut play-back si pentru cei care au crezut ca trupa Parazitii se destrama: degetul mijlociu ridicat.

O groapa din ce in ce mai adinca

Mai multi cintareti au avut probleme cu scena. Betty de la Etnic a fost prima care a cazut, insa a declarat in camera presei ca acest lucru a facut parte din regie. Scena s-a rupt mai apoi la propriu cu Danzel, unul dintre artistii straini invitati in recital. Acesta s-a ranit la picior, insa a continuat sa cinte.

"Am injurat un pic in culise, dar acum mi-a trecut", a declarat belgianul pentru EVZ. Pepe a cazut si el in gaura, dupa ce s-a aventurat in zona subreda a scenei.

Despina Vandi, care ar fi trebuit sa incheie spectacolul, nu a mai venit in Romania, din cauza unor probleme de sanatate. Potrivit unor zvonuri care au circulat joi seara, cintareata ar fi facut o comotie cerebrala. Spectatorii au aflat acest lucru de la Mihai Dobrovolschi, prezentatorul spectacolului, cu doar citeva minute inainte de final.

Geoana, sula si prefectura

Mircea Geoana, noul presedinte al PSD, a venit la spectacol cu fetele sale. Politicianul a avut o justificare pentru prezenta la un eveniment monden in Saptamina Mare: "Am venit pentru ca au vrut copiii", a spus Geoana. El a mai precizat ca a sosit la Sala Palatului direct de la teledonul organizat pentru victimele inundatiilor.

Zale a fost singura formatie care si-a exprimat parerea de rau ca Premiile s-au decernat in Saptamina Mare, cind "ar trebui sa ne rugam".

Bitza, cel mai nominalizat artist la Premiile MTV Romania 2005 (cinci categorii), a plecat acasa fara nici un premiu.

Liviu Mihaiu, jurnalist la "Academia Catavencu", si Mioara Mantale, prefectul Capitalei, au prezentat "Free Your Mind Award" ("Premiul Elibereaza-ti Mintea"). "Buna seara Budapesta. Avem aici sula si prefectura", a spus Liviu Mihaiu.

Mihai Dobrovolschi nu i-a uitat pe cei trei ziaristi romani rapiti in Irak. "Nu-i nici o glorie sa tii o arma indreptata spre niste oameni care trag cu vorbe", a spus prezentatorul Romanian Music Awards 2005.

Supravietuitorii serii

Printre cei 14 artisti cistigatori in acest an se numara Voltaj (cel mai bun grup), Activ (cea mai buna piesa), Pepe (cel mai bun interpret solo), Pavel Stratan (cel mai bun debut), Nicola (cea mai buna interpreta solo), Parazitii (cel mai bun album), Sensor (cel mai bun videoclip). Teo Peter a primit post-mortem Premiul pentru intreaga cariera.

Organizatia ADPARE a luat premiul "Free Your Mind" pentru actiunile sale de combatere a traficului de fiinte umane. Au sustinut recitaluri Vita de Vie cu Delia, Andreea Antonescu si Marijuana, Timpuri Noi, Cargo, Firma cu Unu, Morandi, Wig Wam, Benassi Bros, Schiller mit Heppner, Danzel etc.

In lipsa calitatilor vocale (care nu pot fi remarcate in cazul play-back-ului), fetele de la Trident s-au remarcat prin tinuta scenica: blugi care aratau exact ce trebuiau sa ascunda.

Din culise

Bogdan Stelea a plecat de la spectacol direct in cantonament. Lili Sandu a dezvaluit citeva din planurile cuplului. "Urmeaza sa facem niste copii, ce putem si noi", a spus ea.

Gabriel Hennessey are o noua iubita: Bianca Ionita de la National TV.

Ionut Iftiomoaie a inminat un premiu alaturi de trupa Laguna (Nicoleta Luciu si Anca Florescu). "Din pacate nu m-am putut lupta cu ele", a declarat el.

Bitza a plecat inainte de terminarea show-ului, desi nu se acordasera distinctiile la trei dintre cele cinci categorii la care a fost nominalizat.

Solista de la Benassi Bros s-a indragostit de Romania. "Nu exista ceva care sa nu-mi placa", a declarat italianca.