Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului Simona Hodos si-a dat demisia aseara ca urmare a declaratiilor facute acum 2 zile in timpul unei conferinte de presa pe tema inundaiilor din Banat. Simona Hodos a fost iritata de criticile formulate de mass-media in ultimele zile, la adresa modului in care ministerul pe care il reprezenta a actionat pentru combaterea efectelor inundatiilor din Timis.

"Specialistii nostrii stiu. Un consilier personal al doamnei ministru este profesor universitar in hidrotehnica. Imaginiati-va ca nu lucram ca tampitii, scuzati-mi expresia. Dar in clipa in care aruncati tot ce e mai urat si mai murdar, loviti in oamenii care isi fac treaba, o sa aveti probabil tara pe care o meritati."

Astazi, purtatorul de cuvant al ministerului Mediului a incercat sa-si repare greseala in direct la RADIO INFO PRO si si-a nunatat declaratiile. "Nu era vorba de iritare, era un ton probabil ceva mai sus. Nu a fost iritare, ci a fost un punct de vedere. Am cerut permisiunea sa am un punct de vedere personal. Acesta era contextul in care am facut acea declaratie care a fost preluata.

Este decizia mea unilaterala, nimeni nu mi-a sugerat sa imi dau demisia. Sunt un omd e onoare, un om care se respecta pe sine,

un om care respecta profesia. "

Demisia Simonei Hodos a fost acceptata in aceasta dimineata de conducerea ministerului mediului.