Gheorghe Hagi e fericit ca a cistigat Cupa Turciei, dar isi doreste si campionatul. El a marturisit ca in curind vrea sa cucereasca un trofeu si ca antrenor in Romania. 11 mai a fost ziua primului trofeu cucerit de Gheorghe Hagi ca antrenor.

Imediat dupa finala Cupei Turciei, cistigata cu 5-1 in fata lui Fenerbahce, Hagi a ridicat trofeul, a salutat suporterii, a rasuflat usurat si s-a retras. Avea nevoie sa se descarce singur.

11 mai a fost ziua primului trofeu cucerit de Gheorghe Hagi ca antrenor. Imediat dupa finala Cupei Turciei, cistigata cu 5-1 in fata lui Fenerbahce, fostul capitan al "tricolorilor" a aratat pentru prima data dupa mult timp o mina degresata de griji. Dar n-a exagerat cu bucuria.

Si-a chemat copiii, pe Iannis si pe Chira, la banca de rezerve, apoi au plecat toti trei spre podiumul de premiere. Hagi a ridicat trofeul, a salutat suporterii, a rasuflat usurat si s-a retras. Avea nevoie sa se descarce singur. Ieri dimineata, la o discutie pe telefonul mobil, era jovial si relaxat.

A impartit dialogul cu reporterul, dar si cu cei doi copii ai lui, care, la rindul lor, il asaltau cu intrebarile.

Rep: - E scandal mare in familia Hagi.

Gica Hagi: (Ride). Sint acasa cu ai mei. Cu ei impart si bucuriile, dar si necazurile. Jucatorii au liber astazi. Meritau.

Rep: E primul trofeu...

Gica Hagi: Sint fericit. Recunosc ca am o mare satisfactie in aceste momente. A fost o victorie in fata marelui rival. Conteaza. Conteaza in special ca a venit intr-o finala de cupa, dar si ca s-a terminat 5-1 pentru noi.

Rep: Dar nu te asteptai sa iasa un asemenea scor.

Gica Hagi: Eu zic ca meciul s-a jucat in primele 40 de minute, cind scorul era deja 3-0 pentru noi.

"Am lucrat pe caseta ultimei victorii impotriva lui Fener"

Rep: Cum ti-ai montat jucatorii?

Gica Hagi: N-a fost nimic iesit din comun. Fiecare dintre ei a respectat tot ceea ce a avut de facut. Ii felicit, au fost fantastici! Acum se vede rodul unei munci de un an. Fiecare zi care a trecut ne-a adus un progres.

Rep: Dar ai pregatit ceva in mod special?

Gica Hagi: Nu. Ii cunosteam bine pe cei de la Fener. Baietilor mei le-am pus caseta meciului din turul campionatului, din decembrie. Pe ea am lucrat. Atunci i-am batut cu 1-0. Le-am spus ca o pot face si acum, fara probleme.

"9 puncte din trei meciuri"

Rep: Mai aveti un meci, in campionat.

Gica Hagi: Pe mine ma intereseaza acum doar jocul care urmeaza. Nu ascund insa faptul ca-mi doresc 9 puncte in campionat, din cele trei etape care au mai ramas. Noi vrem si titlul de campioana!

Rep: Inseamna ca te gindesti sa-l bati pe Daum si la el acasa.

Gica Hagi: Am spus ca vreau 9 puncte din trei meciuri. Bineinteles ca-mi doresc sa cistig. Trebuie sa fim mai buni ca ei si atunci. Oricum, Galata a dovedit ca e o echipa adevarata. Le-am aratat suporterilor ca ne putem invinge rivalii cu 5-1 intr-o finala de cupa. Asta conteaza. Ce va urma vom vedea.

Rep: Cind vei cistiga o cupa sau un campionat si in Romania?

Gica Hagi: Curind. Clipa asta va veni in curind.

"L-a inrobit pe Daum"

Altfel deosebit de exigenti cu Hagi, jurnalistii turci n-au mai avut loc de intors. Chiar daca s-a gasit unul mai circotas sa-i reproseze ca "i-a inlocuit prea devreme pe Ribery si Necati, cei mai buni jucatori ai Galatei", proportiile triumfului sau in fata marelui rival, Christoph Daum, le-a impus.

Cotidianul "Vatan" considera ca Hagi a invins pentru ca "a gindit pozitiv, a avut curaj, in timp ce Daum n-a reusit sa citeasca jocul". Iar "Hurriyet a disecat "strategia geniala a romanului": "A rupt orice legatura intre golgeterul Fenerului, Alex, si restul echipei.

Exact ca atunci cind vrei sa sabotezi o locatie si mai intii tai firele de la telefon. Apoi l-a trimis pe Ribery in cele mai slabe zone ale galben-albastrilor. L-a ascuns pe Necati de ochii aparatorilor adversi si i-a lovit exact acolo unde nu se asteptau".

Concluzia? "Hagi l-a inrobit pe Daum. Nu i-a lasat germanului timp sa gindeasca si sa-si puna planurile in aplicare", oferind tuturor "o lectie despre cum poate fi invinsa campioana".

"Star" a decretat ca, miercuri seara, "Hagi a promovat examenul de capacitate la Cupa Turciei", iar "Fotomaci" le-a solicitat acelora care gindesc despre Daum ca e genial "sa gaseasca o caracterizare similara si pentru tehnicianul roman".

"Hagi a cintat, Hagi a dansat, Hagi a facut bine, Hagi a facut rau...Daum a stat si s-a uitat. Hagi a dat cu pumnul, pumnul i s-a dus in gol, iar ceasul de la mina era sa-i zboare. Daum s-a uitat in continuare"

"Hurriyet"

"Nasul" germanului

"Regele" n-a pierdut nici una dintre confruntarile cu tehnicianul Fenerului, indiferent ca s-a aflat pe banca lui Bursaspor sau a Galatei

Data - Meciul - Competitia

19.10.2003 - Bursaspor - Fenerbahce 2-2 - Campionat

12.12.2004 - Galatasaray - Fenerbahce 1-0 - Campionat

11.05.2005 - Galatasaray - Fenerbahce 5-1 - Cupa Turciei (finala)

Sukur salvat de vecini

In timp ce Hakan Sukur marca miercuri seara doua goluri pentru Galata, citiva hoti incercau sa "marcheze" la el acasa. Infractorii au vrut sa-i sparga usa locuintei din cartierul Florya folosindu-se de niste rangi, dar i-a tradat zgomotul facut.

Iar cind vecinii au iesit sa vada ce se petrece, acestia s-au speriat si au luat-o la fuga.

(Aurelian Botezatu, Beniamin Osman)