Ieri, Federatia Romana de Atletism si-a ales o noua conducere pentru urmatorii patru ani. Desi multi vedeau o noua victorie a actualului presedinte, Iolanda Balas, surprinzator, aceasta a iesit din cursa pentru functia suprema chiar dupa primul tur al votului exprimat de delegatii cluburilor afiliate.

In turul doi au mers Ilie Floroiu, presedintele executiv al CS Farul Constanta, care a obtinut 82 de voturi, si Sandu Ion, patronul CSM PAB Arad, cu 53. Iolanda Balas, preferata de 49 dintre delegatii prezenti in sala, si Doina Melinte, directorul Directiei Judetene pentru Sport Bacau, cu 18 voturi primite, au fost invinsele primei runde a scrutinului.

Balas a primit cu demnitate rezultatul, declarand ca "atat timp cat ma vor tine puterile, o sa incerc sa fiu alaturi de atletismul romanesc". Cu toate acestea, fostul presedinte s-a retras din cursa pentru ocuparea unui loc de vicepresedinte si a anuntat ca nu mai accepta nici o functie in cadrul FR Atletism. Pe afara a ramas sI Nicolae Marasescu, fostul secretar general al federatiei.

Turul doi al scrutinului pentru functia suprema l-a pastrat pe Ilie Floroiu in fata lui Sandu Ion. De data aceasta, constanteanul a fost votat de 129 de delegati, in timp ce patronul lui CSM PAB Arad a fost preferat de 71 de membri ai Adunarii Generale. Un bilet de vot s-a pierdut, iar altul s-a anulat, in sala fiind prezenti in total 202 delegati ai cluburilor din tara.

Floroiu l-a ales ca secretar general, in locul lui Nicolae Marasescu, pe Traian Badea, fost secretar federal. La finalul Adunarii Generale, unii dintre cei prezenti comentau ca Floroiu ar fi fost ales la carma federatiei datorita, in primul rand, voturilor cluburilor scolare, care au fost reprezentate de aproximativ 40 la suta dintre delegatii cu drept de vot.

In plus, se pare ca Floroiu a fost ajutat de Paloma Petrescu, secretarul de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, care a candidat si ea la functia de vicepresedinte.