Dupa ce ieri a pierdut echipa de fotbal Universitatea Craiova, Dinel Staicu si-ar putea pierde peste citeva zile si titlul de doctor, obtinut in 2000 cu teza „Economie subterana". Amenintarea vine de la Eugen Simion.

In urma articolelor pe aceasta tema aparute in „Cotidianul", conducerea Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNADTCU) s-a autosesizat si a numit o comisie de specialitate care sa reanalizeze teza si modul in care a fost redactata. „Rezultatul urmeaza sa ne fie prezentat pe 20 mai, in sedinta Consiliului.

Exista banuiala ca nu si-a facut singur teza, iar daca se va confirma acest lucru, i se va retrage titlul de doctor. Conducatorul stiintific (n.r. - Constantin Barbacioru, de la Universitatea din Craiova) isi poate si el pierde dreptul de a mai conduce doctorate", a spus Eugen Simion, presedintele CNADTCU, precizind ca „nu are interes sa promoveze impostura".

Prezent ieri la a VII-a Conferinta Nationala a Cercetarii Stiintifice din Invatamintul Superior, ce s-a desfasurat la ASE, acesta a recunoscut ca unele fraude in obtinerea doctoratelor semnalate de mass-media sint reale, subliniind insa ca un rol important il au in acest sens comisiile de doctorat, consiliile facultatilor si senatele universitare.

„Acestea dau drumul la orice ca sa respingem noi, insa noi nu sintem zei", a apreciat Simion, considerind ca nu ar fi eficienta demiterea comisiilor din cadrul CNADTCU. De asemenea, Simion neaga si posibilitatea ca el insusi sa-si dea demisia din functia de presedinte al acestei structuri, asa cum s-a speculat in ultima perioada.