Universitatea din Bucuresti are, in acest an, pentru absolventii liceelor peste 8.000 de locuri, din care 4.500 de la buget. In acest an, conducerea Universitatii estimeaza ca vor fi mai multi candidati pe un loc fata de anul trecut, mai ales la facultatile de stiinte politice, limbi straine si jurnalism si comunicare.

Fiecare facultate a incercat sa-si faca oferta cunoscuta prin intermediul Tirgului Educational Standuri decorate, pliante, baloane colorate si fluturasi impinzesc Facultatea de Drept, unde este gazduit evenimentul.

Pentru a ademeni vizitatorii, reprezentantii Facultatii de Chimie si-au intitulat brosura cu ceea ce a spus Euripides, „Noi deducem cele nevazute din cele prezente" si au decorat standul cu tot felul de eprubete si creuzete.

Institutul Francez prezinta intr-o brosura opt motive pentru care e bine „sa invatam franceza azi in Romania". Printre aceste se numara si limba franceza ca limba europeana, limba de studiu si limba a comunicarii.

Jurnalismul, cel mai cautat

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) este cea mai asaltata de vizitatori, avind de altfel si un stand atragator. Din ce in ce mai multi tineri isi doresc sa devina jurnalisti sau experti in strategii de publicitate, anul trecut fiind a doua facultate din tara ca si concurenta la examenul admitere, adica 11 pe un loc.

Desi este o facultate noua, adaptarea ei in sistemul educational european s-a facut rapid. FJSC ofera cursuri postuniversitare la care se inscriu si cei care nu au terminat neaparat jurnalismul. „Imporatnt este ca FJSC nu are absolventi someri, ca alte facultati", declara Cristina Coman, profesor in cadrul facultatii.