Mare derby mare duminica seara in „Groapa". Dinamo si Rapid se intalnesc intr-un meci care, teoretic, ar rezolva problema campioanei. Un egal in acest meci i-ar fi de mare folos Stelei care ar putea, astfel, sa se distanteze decisiv.

Egalul este, insa, singurul rezultat pe care nici rapidistii si, cu atat mai putin, dinamovistii, nu si-l doresc. Incurajati de castigarea Cupei Romaniei, „cainii rosii" viseaza la titlu, dar nu toata lumea este la fel de optimista.

Adrian Mihalcea, unul dintre atacantii de la care se astepta mult mai mult in acest sezon, nu crede ca Dinamo mai are sanse la titlu si pare mult mai interesant de locul doi. "Va fi un meci decisiv pentru locul doi, dar nu cred ca si pentru campionat.

Steaua, chiar daca a pierdut ceva puncte in ultimul timp, are prima sansa. Ne asteptam si speram ca Steaua sa se mai impiedice, dar important este sa castigam noi, pentru ca degeaba se impiedica ei, daca noi nu castigam", a declarat Mihalcea.

Pentru ceilalti jucatori dinamovisti meciul de maine seara este doar un meci important si atat. Nici Stelea si nici Florentin Petre nu se gandesc la campionat. Pe ei ii intereseaza sa castige fiecare joc si nu considera ca este important sa joci spectaculos, lucru cu care se lauda elevii lui Razvan Lucescu.

„Cei care lauda Rapidul sunt rapidisti. Rapid joaca bine in special meciurile din Giulesti, numai ca duminica joaca aici. Nu ne dorim sa jucam ca in meciul de cupa cu Constanta. Am demonstrat ca putem juca mult mai bine, dar daca este nevoie facem orice sa castigam. Ne intereseaza decat cele trei puncte.

Am declansa o surpriza foarte placuta pentru noi daca am castiga si Cupa, si campionatul", spune Stelea, portarul campioanei, care, paradoxal, sustine ca are emotii: „Nu exista meci la care sa nu ai emotii. Trebuie sa castigam si noi un derby in acest an.

Este posibil ca Steaua sa se mai impiedice pana la finalul campionatului. Cine se gandea ca nu o sa castige la Apulum sau ca o sa aiba probleme la Otelul? Asa cum a pierdut, putea sa si castige. Se poate intampla orice".

Tot despre emotii vorbeste un alt jucator foarte experimentat al „cainilor rosii", Florentin Petre, doar ca el vorbeste despre emotii la modul general si nu in legatura cu meciul de maine seara: "Emotiile vor incepe mai incolo, peste o zi-doua.

Nu se pune problema la mine sa am emotii la un asemenea meci, pentru ca am acumulat o anumita experienta in atatea partide. Emotii trebuie sa aiba Pulhac, Ilin sau Pacurar. Poate ca daca o sa dau un gol, atunci o sa am emotii.

In ultimul an nu am castigat nici un derby, dar speram ca duminica sa spargem gheata si sa castigam acest meci cu Rapid, care este foarte important pentru noi". Vorbind despre ceea ce este mai important in fotbalul de azi, rezultatele sau spectacolul, Petre este convins: rezultatele.

"Parerea mea este ca nu conteaza sa joci frumos, ci sa castigi meciurile", spune Petre, care si explica de ce:"In trecut, ce frumos jucam si noi. Aveam 12 puncte avans si am pierdut si campionatul in 1999, la cat spectacol faceam! Apoi l-am castigat, era normal.

Acum important este sa castigi meciurile, sa aduni punctele de care ai nevoie si apoi sa facem spectacol".

1.000 de jandarmi, de paza la derby

Pentru meciul de maine seara de la ora 20.15, meci transmis in direct de TVR 1, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a pregatit 1.000 de jandarmi care sa se ocupe de ordine si paza.

Pentru a se evita ori conflict s-a stabilit ca galeria echipei Dinamo sa fie amplasata la peluza "Catalin Haldan", iar cea a formatiei Rapid la peluza intai. Suporterii celor doua echipe se vor deplasa individual la si de la stadion, accesul fanilor rapidisti urmand a se face pe la poarta din Bulevardul "Stefan cel Mare".

Accesul in stadion se va face incepand cu orele 18.15 pe baza de bilete, legitimatii si invitatii emise de FC Dinamo.