Ion Iliescu a suferit, sambata, un puseu hipertensiv, dar se simte bine si nu a avut complicatii. Nu a fost necesar ca fostul sef al statului sa fie spitalizat.

Potrivit medicilor, puseul hipertensiv ar putea fi urmarea starii de stres in care s-a aflat Ion Iliescu dupa Congresul Psd din 21 aprilie si Consiliul National al acestei formatiuni politice din data de 13 mai.

Intr-un interviu pentru Radio Info Pro, Ion Iliescu a precizat ca oboseala si solicitarea, pe fondul cardiopatiei ischemice de care sufera, l-au determinat sa faca un control cu medicul de familie, "pentru a vedea daca s-a produs vreo modificare".

"Pot sa ii linistesc pe toti: nu este vorba de nici un infarct. Am fost ceva mai obosit, eu am o cardiopatie ischemica mai veche si fac controale", a afirmat Iliescu, intr-un interviu pentru Info Pro.

El a precizat ca vrea sa-i linisteasca astfel "pe toti prietenii care se intereseaza si care, in mod sincer, au fost probabil preocupati de aceasta zvonistica".

In ceea ce-i priveste pe "cei care asteapta cu nerabdare asa ceva", Iliescu a spus ca poate vor fi linistiti sau poate vor fi dezamagiti.