Cu fiecare zi ce trece, oferta de automobile devine tot mai bogata. A cincea oferta pe acest an din partea companiei Porsche Romania este Volkswagen Golf Plus.

Noul Golf Plus este disponibil pentru fanii marcii Volkswagen si nu numai, incepind de la pretul de 12.750 de euro. Sloganul sub care are loc lansarea modelului este „Unii oameni au nevoie de mai mult spatiu". De ce a ales importatorul acest slogan? Pentru ca noul Golf Plus este mult mai spatios.

„Golf Plus este o masina extrem de versa-tila, cu numeroase spatii de depozitare si multi centimetri in plus", informeaza importatorul. Proaspatul model Volkswagen este mai inalt ca predecesorul sau cu 9,5 centimetri, scaunele sint mai inalte cu 7,5 centimetri, iar spatiul pentru pasagerii din spate a fost conceput mai spatios.

„Printre numeroasele imbunatatiri se numara un sistem kinematic pentru bancheta din spate care poate fi mutata acum pe orizontala si peste 43 de optiuni pentru depozitare", arata Porsche Romania.

Interior de SUV

Interiorul masinii a fost modificat si el, semanind mai mult cu unul al unui vehicul de teren. „Referitor la ergonomie, consola centrala a fost reproiectata, tinind cont de pozitia inaltata a scaunelor.

Astfel, elemente de design asociate in mod normal cu SUV-urile, se intrepatrund cu elementele caracteristice masinilor compacte", precizeaza reprezentantii Porsche Romania. Noul Golf are in dotare: ASR, care impiedica rotirea in gol a anvelopelor in mod special in cazul carosabilului alunecos, sistem ESP, care este asistat de patru frine cu disc, si ABS.

„Inteligenta acestor sisteme contribuie la pastrarea traiectoriei precise pe orice tip de carosabil, chiar si in situatia unor schimbari bruste de directie", sustine importatorul. Sistemele de sigu-ranta sint completate de stopuri cu leduri, introduse pentru prima oara in clasa familiei Golf.

Sase motorizari pentru Golf

Automobilistii au la dispozitie patru motorizari pe benzina si doua variante diesel. Cea mai puternica varianta pe benzina este motorul de 1,6 litri FSI, puterea oferita de acesta fiind de 115 cai-putere. La motoarele diesel, varianta de top este reprezentata de motorul de 2,0 litri, TDI care dezvolta 140 de cai-putere.

Transmisia este realizata la noul Golf atit cu cutii de viteze mecanice, cit si cu cutii de viteze automate tiptronice, in functie de motorizare. Pretul celui mai mic membru al Familiei Volkswagen, Golf Plus, incepe de la 12.750 de euro, CIP. Importatorul spera sa comercializeze in 2005, 500 de unitati Volkswagen Golf Plus.