Una dintre noutatile pe care le aduce noua varianta a declaratiilor de avere este situatia materiala a sotiilor demnitarilor. Din declaratia lui Nicolae Vacaroiu aflam ca sotia acestuia a fost anul trecut salariata a Fondului de garantare a depunerilor populatiei.

Acest fond de stat se ocupa cu depozitele pe care bancile sint obligate sa le depuna pentru a garanta banii depunatorilor in caz de faliment (Nicolae Vacaroiu figurase pe statele de plata la falimentara BID, banca lui Sorin Ovidiu Vintu). Din declaratia de avere aflam ca doamna Vacaroiu a incasat de la acest fond, sub forma de salariu, bani frumosi - 74 milioane lei lunar.

In rest, din declaratiile de avere ale senatorilor (singurele publicate pina acum, intrucit la Camera Deputatilor nu au aparut pe Internet), cam toate sotiile demnitarilor s-au ocupat anul trecut de administrarea firmelor familiilor, de cind sotii lor au devenit incompatibili cu calitatea de manager.

Este cazul sotiei deputatului ultra bogat de la UDMR Verestoy Attila, care administreaza in locul acestuia trei firme ale familiei.