Luni, 16 mai, va avea loc lansarea campaniei de informare pentru femei "Europa este importanta pentru tine", adresata femeilor de conditie sociala medie din mediul urban.

Campania isi propune sa informeze femeile cu privire la drepturile lor pe piata muncii, a formarii profesionale si in domeniul educatiei, si militeaza pentru egalitatea de sanse, alaturi de un parteneriat intre femei si barbati, atat in viata profesionala, cat si in cea privata.

Campania doreste sa constientizeze femeile cu privire la dreptul lor la non-discriminare, tratament egal, non-violenta domestica, dar si cea in mediul public. Se are in vedere construirea unei imagini pozitive a femeilor, cu o mentalitate si atitudine europeana, care sa fie pregatite pentru momentul in care Romania se va integra in structurile comunitare.

Campania consta in organizarea de seminarii in 17 orase din tara, publicarea ghidului de integrare pentru femei, distribuirea de pliante si o pagina web pe site-ul MIE, ce va cuprinde informatii cu privire la drepturi, obligatii, precum si institutiile responsabile pentru aplicarea legislatiei de gen in vigoare pentru apararea drepturilor femeilor.

Campania "Europa este importanta pentru tine!" este organizata de MIE in parteneriat cu alte institutii si ONG-uri, printre care Delegatia Comisiei Europene in Romania, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Centrul Parteneriat pentru Egalitate si Parlamentul Romaniei.

Primul seminar de informare va avea loc in Bucuresti, la Palatul Parlamentului Bucuresti, miercuri 18 mai, incepand cu ora 11,00.