Fostii patroni ai postului de televiziune PAX, intre care se afla si Bela Karolyi, celebrul antrenor al Nadiei Comaneci, nu au primit inca banii pe toate partile sociale vandute, in noiembrie anul trecut, omului de afaceri Anca Vlad, prima din topul celor mai bogate femei din Romania. Prin contract, Anca Vlad s-a angajat sa plateasca in mai multe transe suma de 1,2 milioane de euro.

De asemenea, prin acelasi contract, ea a acceptat sa preia datorii de 549.000 de euro. Pana in prezent, fostii patroni ai PAX TV nu au primit nici un ban. Intre timp, Anca Vlad a schimbat denumirea postului de televiziune in „SENSO" TV si a anuntat ca e in cautare de parteneri pentru relansarea postului de televiziune. Asta inseamna ca are de gand sa vanda o parte din afacere.

Fostii patroni, ramasi cu buza umflata, s-au adresat instantelor de judecata. Fiecare parte sus-tine ca are dreptate. Grupul de fosti patroni, din care face parte si Bela Karolyi, cu 30% din parti sociale, si-a pus speranta in judecatori, deoarece a epuizat celelalte cai, precum tentativa de conciliere directa si notificarea.

La randul ei, Anca Vlad se apara, sustinand ca a descoperit si alte datorii ale PAX TV, care nu erau mentionate in contract, motiv pentru care nu va plati nici un ban pana ce nu se finalizeaza expertiza financiar-contabila. „Am gasit datorii de doua ori mai mari decat cele stipulate in contract", spune Vlad.

Putem mentiona doar ca la un control financiar, cerut dupa vanzarea PAX TV, raportul mentiona corectitudine contabila la toate rubricile.

A existat doar o singura plata intarziata, de circa 21 milioane de lei, pentru care s-a administrat o penalitate de 2,3 milioane de lei. Aceasta, in timp ce in Romania exista televiziuni cu datorii de sute de miliarde de lei la stat.