Sportul Studentesc si Apulum Alba Iulia nu au primit licenta din partea comisiei de specialitate din cadrul FRF, riscand sa nu fie inscrise in sezonul 2005-2006 al Diviziei A daca le vor fi respinse si memoriile la Comisia de Apel. "Comisia a refuzat acordarea licentei gruparilor Sportul si Apulum, care nu au reusit sa indeplineasca unele dintre cerinte.

Pana la 31 mai, cand expira procesul de licentiere al cluburilor din prima divizie, nu putem comunica motivele pentru care cele doua au fost respinse", a declarat ieri Viorel Duru, directorul departamentului licente din cadrul FRF.

Chiar daca initial nu a dorit sa dezvaluie motivele pentru care au fost respinse cele doua cluburi, Duru a dat exemplul Sportului Studentesc, care nu a primit licenta din cauza problemelor legate de infrastructura.

"In primul rand stadionul nu indeplineste criteriul numarului locurilor pe scaune, iar in al doilea rand este nevoie de consolidarea celor doua peluze care pun in pericol siguranta spectatorilor", a explicat Duru, care a explicat metodele prin care cluburile din Divizia A au reusit sa primeasca licenta desi au mari datorii la fisc: "Majoritatea trec printr-o situatie financiara grea, unora li

s-au blocat chiar si conturile, dar situatia au gestionat-o conform legii. Sunt trei categorii de cluburi. Din prima fac parte cluburile care si-au infiintat cate o societate comerciala, care va prelua activitatea clubului profesionist de la 1 iunie 2005. In cadrul noii societati comerciale, printre actionari va fi si actualul club.

Din a doua categorie fac parte cluburile care s-au angajat sa-si plateasca datoriile. Iar din ultima categorie fac parte vreo cinci cluburi care nu au datorii", a spus Duru.