Ciocnirile dintre trupele uzbece si manifestanti au continuat, dupa ce autoritatile au inecat in singe revolta din orasul Andijan, facind inca cel putin 200 de morti in rindul civililor.

In Korasuv, o localitate aflata chiar pe granita cu Kirgizstanul, localnicii au fortat administratia locala sa redeschida un pod de trecere catre tara vecina, inchis cu doi ani in urma, si au dat foc cladirilor politiei si fiscului. „A fost o revolta populara. Nu au fost nici un fel de teroristi aici, doar oameni obisnuiti", a afirmat un localnic.

Autoritatile au instalat puncte de control pe drumurile care duc in oras, in incercarea de a-l izola. Raspindirea protestelor in localitatile Korasuv, Pakhtabad sau Teshiktosh sint exact ceea ce guvernul a incercat sa evite prin reprimarea violenta a demonstratiilor din Andijan.

In timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat ca forte radicale straine, in special talibani, se afla in spatele revolutiei din Uzbekistan, Marea Britanie s-a distantat, in mod neobisnuit, de pozitia SUA, condamnind, prin vocea ministrului de Externe, Jack Straw, „abuzul clar al drepturilor omului" si cerind schimbari democratice.

Straw a facut aceasta declaratie insa abia dupa ce fostul ambasador britanic in Uzbekistan, Craig Murray, rechemat anul trecut pentru ca a criticat regimul Karimov, a afirmat ca „americanii si britanicii nu fac nimic sa sprijine democratizarea Uzbekistanului".