Intre Alianta Dreptate si Adevar si social-democrati se da in continuare o lupta acerba, a carei miza nedeclarata este influenta asupra TVR si a SRR. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a remis ieri o sesizare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, prin care o acuza pe presedinta Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii TVR si SRR de „grave abuzuri si incalcari a Regulamentului Camerei".

Nicolicea arata, printre altele, ca s-a „votat fortat" raportul, fara „a fi discutat", ca nu a existat cvorum in timpul votarii, sustinind ca si cei doi reprezentanti ai PRM au parasit sedinta. Biroul Permanent a decis ca sesizarea sa fie discutata in sedinta Birourilor Permanente reunite, acest for fiind competent in cazul de fata.

In replica, presedinta comisiei, deputatul PNL Raluca Turcan, ne-a facut urmatoarele precizari: „Raportul votat a fost discutat timp de 7 ore si jumatate; textul documentului a fost trimis in timp util la comisie, existind o zi pentru a fi citit".

Nicolau acuza iarasi guvernul

Tot ieri, intr-un comunicat trimis de Valentin Nicolau, se mentioneaza ca „la solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu de a prezenta «dovezi concrete» ale imixtiunii guvernului in activitatea TVR, exprimata in comunicatul dat publicitatii duminica 15 mai" s-a gasit, in programul de guvernare urmatoarea formulare: „…in acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si

televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei".

Nicolau considera ca „este inadmisibil ca programele TVR sa faca obiectul negocierii unei coalitii politice".

Tot ieri, a mai avut loc un „schimb de replici" intre purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu si presedintele director general al TVR.

Nicolaescu afirma, intr-un comunicat remis presei, ca Nicolau dovedeste, „prin modul in care se comporta, ca este aservit PSD, iar prin tot ceea ce face si ce declara in ultimele trei luni nu face decit sa apere privilegiile pe care PSD le-a cistigat in TVR".

Nicolau raspunde mentionind ca „nu am cum sa ma comport ca o persoana aservita cuiva pentru simplul motiv ca nu suport sa-mi mutileze cineva constiinta (…) Nu am ce privilegii sa acord («bani», «masina la scara», «vizite in strainatate»)…"