Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ieri insistent autoritatilor locale sa isi indeplineasca atributiile cu onestitate, indiferent de partidul din care fac parte. Seful Executivului a facut aceasta solicitare la lucrarile Adunarii Generale a Federatiei Autoritatilor Locale.

Tariceanu a dat asigurari ca Guvernul nu va prelua practicile fostei puteri de racolare politica a alesilor locali apartinand opozitiei. "Nu este un secret ca, in trecut, alesii locali ai opozitiei deveneau tinta politicii de racolare a puterii. Garantez ca Guvernul pe care il conduc nu va da curs unor asemenea practici.

Cetatenii hotarasc cui ii revine sarcina de a administra o comunitate", a spus premierul. El le-a promis participantilor ca la alocarea fondurilor bugetare nu se va tine cont de de formatiunea politica ce a castigat alegerile in localitatea respectiva. "Nu voi tolera discriminarea pe criterii politice intre localitati in ceea ce inseamna alocarea resurselor.

In Romania, nu poate fi imaginata pedepsirea unor comunitati pentru faptul ca au indraznit sa voteze cu un partid sau altul", a spus Tariceanu.