RAFO si-ar putea relua activitatea joi, totul depinde de semnarea unui contract de procesare a titeiului cu o firma-surpriza, care va plati TVA in avans in vama. "Diseara vom semna contractul cu firma furnizoare", ne-a declarat Paul Ivascu, directorul general al RAFO. Acesta sustine ca este vorba de un business in care ambele parti castiga.

"Aici nu este vorba de finantare, ci de o afacere comerciala intre doi parteneri interesati. RAFO reporneste, salariatii vor avea de lucru, iar partenerul - care va va surprinde pe toti - va exporta produsele rafinate de voi. Nu este nimic misterios, dar vor fi surprize", sustine Ivascu. Grupul de firme cu care RAFO semneaza contractul ii va asigura rafinariei 210.000 tone titei pe luna.

Se pare ca treaba este serioasa din moment ce Electrica si Distrigaz-Nord sunt dispuse sa gaseasca o solutie pentru plata datoriilor curente si a celor restante. "Intr-adevar, ne vom intalni cu conducerea RAFO si vom negocia termenii de plata a celor 100 miliarde lei pe care rafinaria mi-i datoreaza", ne asigura Virgil Metea, directorul general al Distrigaz-Nord.

Reamintim ca RAFO a oprit productia, in luna aprilie, cand autoritatile fiscale i-au cerut plata in avans a TVA pentru titeiul importat.