Nicolae Manolescu, Ana Blandiana, Gabriela Adamesteanu, Mircea Martin si Mircea Cartarescu sint rugati de un grup de scriitori sa candideze la sefia Uniunii. Institutie care are nevoie de un presedinte respectat de comunitatea scriitoriceasca si de societate.

Un grup de 30 de scriitori a facut ieri publica o scrisoare-apel adresata colegilor de breasla Nicolae Manolescu, Ana Blandiana, Gabriela Adamesteanu, Mircea Martin si Mircea Cartarescu. Acestia sint rugati sa ia in considerare candidatura pentru sefia Uniunii Scriitorilor, sa-si asume reabilitarea prestigiului institutiei „amenintata sa-si piarda orice credit moral".

Responsabilitate care depaseste, in opinia autorilor, simpla optiune, fiind o datorie. „Mai mult ca oricind, USR are nevoie de o conducere – dar mai ales de un presedinte - care sa fie dincolo de orice suspiciune si care sa se bucure nu numai de respectul comunitatii scriitoricesti, ci si de al intregii societati.

Poate ca nu sinteti singurii care ar putea reface creditul moral al USR, dar credem ca sinteti cei mai potriviti pentru a reabilita aceasta institutie", se spune in scrisoarea semnata, printre altii, de Al. Cistelecan, Gheorghe Craciun, Tudorel Urian, Livius Ciocirlie, Alexandru Musina, Ruxandra Cesereanu, Nicoleta Salcudean, Rodica Palade, Traian Stef. Lista de semnaturi ramine deschisa.