Pe fondul de vinatoare Gornesti, din judetul Mures, ziua de 24 februarie 2005 a fost o zi de sarbatoare.

Se bucura oare domnul Marius Pop, consilier PNL in satul Beica de Jos, ca va invinge Steaua in ziua respectiva pe Valencia cu 2 la 0 si se va califica in optimi ca sa fie batuta de Villareal sau se bucura inca pentru cistigarea alegerilor de catre Alianta? Cert e ca o asa bucurie se cerea sarbatorita cu niste focuri de arma.

Doar nu o sa tragi cu pusca in sat! Nimeresti, dracu’, pe careva! Asa ca domnul consilier a luat pusca si pe un prieten, Marius Nicolae, si s-au dus in padure sa se bucure. Din pacate, primul foc de bucurie se duse fix in burta unei ciute care trecea pe acolo, absolut intimplator.

Ce sa faci in cazul asta? De obicei, braconierii satului duc trofeele la seful local al vinatorilor, domnul Cocean, pesedist de felul lui, si, ca sa vezi, proprietar al restaurantului cu specific vinatoresc, „Padurea Rotunda". Poate ca intr-acolo mergeau cei doi cu ciuta pentru a-i da primul sau chiar ultimul ajutor, cind aparu politia.

Si, chiar daca de atunci nu s-a mai intimplat nimic, populatia din zona nu uita si asteapta sa se faca ce a zis domnul Basescu: daca Justitia nu va prinde un corupt din Alianta, macar un braconier.

Ecologica Contra