Incepind de miercuri, mai mult de jumatate dintre farmacii vor putea onora din nou retete. Marti seara, la Palatul Victoria, discutiile s-au prelungit pana tarziu. La masa tratativelor s-au asezat reprezentantii Guvernului si cei ai furnizorilor de materiale sanitare.

Discutiile s-au dovedit avantajoase pentru ambele parti - Executivul va cauta solutii pentru plata rapida a datoriilor restante, iar furnizorii din sanatate vor relua aprovizionarea.

Mai intai - doar catre farmaciile care nu si-au depasit plafonul. Discutiile vor continua si in cursul zilei de miercuri.

Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a dat si el declaratii linistitoare: "nu se va inchide nici un spital, o sa facem pontaje speciale si la materiale si la medicament astfel incat totul sa fie bine".

Pe viitor, ministerul are planuri de reducere a risipei. Adica modificarea criteriilor de alocare a banilor, astfel incat spitalele sa nu mai adune datorii asa de mari. In prezent, datorile din sanatate ajung la aproape 1000 de miliarde de lei, acumulate de zeci de spitale din intreaga tara.