Ion Iliescu va fi supus in aceasta dupa-amiaza unui nou control, la Spitalul Floreasca. Medicul Sorin Oprescu va sustine apoi o conferinta de presa in care va da detalii despre evolutia starii de sanatate a senatorului PSD, care a suferit o operatie la vasele de sange care iriga inima.

Conform declaratiei din aceasta dimineata a medicului Sorin Oprescu, Ion Iliescu va fi mutat astazi inapoi la Spitalul Elias.

Problemele de sanatate ale fostului presedinte s-au agravat la sfarsitul saptamanii trecute, dupa Consiliul National al PSD. Duminica, Ion Iliescu a fost suspus unei interventii chirurgicale de largire a arterelor, iar ultimele doua zile si le-a petrecut la sectia de urgente a spitalului Floreasca.

Sotia sa Nina i-a fost alaturi, dar a primit si vizite neanuntate, cum ar fi cea a lui Mircea Pascu. In restul timpului, fostul presedinte s-a uitat la televizor, a citit ziarele si chiar le-a comentat, a declarat pentru presa medicul Sorin Oprescu.

Pentru medici, acest tonus excelent a fost un semn bun. Dupa externare, la sfatul medicilor, senatorul isi va lua un scurt concediu inainte de a se intoarce la treburile politice.