Televiziunea si radioul de stat au fost, miercuri, in centrul unor controverse aprige. Dupa ce Evenimentul Zilei a dezvaluit ca Nicolau incearca sa il infunde pe Seuleanu, a fost rindul politicienilor sa se acuze reciproc.

In timp ce PSD si PNL au schimbat acuzatii dure, un deputat UDMR a propus un proiect de modificare a legii privind organizarea si functionarea SRR si SRTV.

Contre PNL-PSD

PSD-istul Eugen Nicolicea, vicepresedintele Comisiei de ancheta, a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa analizeze daca felul in care presedintele si secretarul comisiei parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii SRR si SRTV, Raluca Turcan si Valentin Iliescu, au intocmit raportul acestei comisii constituie sau nu infractiune de fals si uz de fals.

Nicolicea sustine ca presedintele Comisiei, Raluca Turcan, si secretarul Valentin Iliescu au inaintat Biroului Permanent, in urma audierilor, un raport care nu a fost votat de comisie.

In replica, Eugen Nicolaescu, purtator de cuvint al PNL, a spus ca demersul lui Nicolicea este unul politicianist, prin care "apara propriile pozitii in cadrul institutiilor publice de media, dar si apara pe aceia care au promovat PSD-ul cu fata umana, in loc de PSD-ul corupt".

Nicolau, de acord cu UDMR

In timp ce PNL si PSD se dau de ceasul mortii, deputatul UDMR Kelemen Hunor a depus, la Camera Deputatilor, un proiect de modificare a legii privind organizarea si functionarea SRR si SRTV.

Acesta propune separarea functiei de presedinte al Consiliului de Administratie de cea de director general al institutiei, precum si schimbarea modalitatii de dizolvare a Consiliului de Administratie.

Culmea e ca presedintele-director general al TVR, Valentin Nicolau, a „salutat" initiativa lui Kelemen Hunor.