Pentru ca nu au putut sa bata dulaii ciobanesti din Ghencea, ciinii politisti au dat iar iama in pluton dupa un os de ros. La Alba Iulia misiunea se anunta usoara, pentru ca mascota echipei e o fragila chihuaua, Gea, catelusa presedintelui Malusel.

"Capitanul" Becali ar fi scos meciul de la casele de pariuri, dind de inteles ca Borcea, care are o carmangerie la Zlatna, in judetul Alba, ar fi introdus printre sortimentele de sezon si carnea de tun. "Razboinicul luminii" n-a vorbit prostii.

Cu Florentin Petre, Burca si Mihalcea pe banca in debut, Dinamo a avut o singura problema: cum sa dea gol. Fundasii ardeleni au valsat in jurul atacantilor bucuresteni, care au irosit ca la antrenament ocazii la foc automat: Niculescu (8, 14), Grigorie (11), Zicu (12, 17). Dinspre Alba nici o reactie.

Si cind parea ca doar un autogol mai poate salva Dinamo, Kiraly l-a faultat pe Zicu la 19 metri de poarta lui Apulum (33). Lovitura libera a fost batuta de Niculescu pe portar si Cotora l-a servit perfect pe Grigorie, care a inscris in poarta goala. Si, totusi, parca mai lipsea ceva.

Un gol al lui Niculescu, in goana dupa titlul de golgeter, urmind traditia lui Camataru sau Mateut. Lovitura era s-o dea insa Ciobanu in propria poarta, bara salvind lovitura de cap a fundasului lui Apulum. Baltoi i-a luat caimacul lui Niculescu (83), apoi a inscris si Moldovan (87).

Iarta-i, Claudiu! Dinamo ataca un nou titlu marca Borcea si Netoiu, iar Alba nu poate stirni regrete ca retrogradeaza, dupa ce ieri si-a batut joc de propriii suporteri.

"Vin trei de la Craiova"

Tatal tehnicianului lui Dinamo a asistat ieri la confruntarea dintre "ciini" si Apulum (foto). Ioan Andone senior a marturisit ca jucatorii sai preferati sint Niculescu si Petre si ca oricum fiul sau si-a facut datoria in acest sezon, cistigind Cupa. "Sint mai linistiti acum dupa ce au cistigat Cupa.

Trebuie sa fii inteligent in meseria asta. Uitati-va la Craiova! Mi-a spus Ando ca aduce trei jucatori de acolo. Eu oricum tin cu Corvinul", a spus tatal antrenorului. "A dormit cu mine in camera. Cred ca ultima data cind s-a intimplat acest lucru aveam 17 ani", a declarat antrenorul campioanei en-titre. / Valentin Schiopu

Salomir injurat

La intrarea pe teren, "centralul" Marian Salomir a fost injurat si huiduit de spectatorii din Alba Iulia timp de 20 de minute. Nici observatorul Nicolae Grigorescu nu a scapat de furia tribunei. "Patru meciuri ne-ati mincat cu arbitrajul vostru. Nu se poate asa ceva. Bai, Grigorescule, tu esti preot, bai!", s-au auzit voci din sectorul galeriei lui Apulum.

/ Valentin Schiopu

"Am fost primiti cum se cuvine"

Atacantul Adrian Mihalcea, care nu a evoluat in meciul de ieri, a comentat: "Nici nu se poate pune problema unui aranjament azi. Cristi Borcea a glumit, iar Becali a luat-o in serios. Alba era oricum ingropata de mult timp. Asteptam acum meciul Stelei, iar noi vrem sa cistigam toate meciurile". / Valentin Schiopu

"Indiferent ce spun circotasii, am deplina incredere si respect pentru baietii mei. La convulsiile care au fost la club ma mira ca am putut chiar si atit cit am aratat azi. Doar atit putem"

Alin Artimon, antrenor Apulum

"Mi-a venit sa pling cind am marcat. Sint foarte trist, dar asta e viata"

Tibor Moldovan, atacant Dinamo

Bani din America

800.000 de dolari pentru Apulum

Corporatia americana non-profit Radniki Club Fotbal&Social. Inc doreste sa demareze negocieri pentru o colaborare cu clubul ardelean. "Sintem interesati sa devenim actionari la club si totodata sa realizam transferuri pentru jucatorii din liga dumneavostra profesionista in prima si a doua liga din Statele Unite.

Pentru anul competitional 2005, in curs de desfasurare, dorim sa investim urmatoarea suma de bani: 800.000 USD, iar pentru urmatorii ani competitionali suma poate fi majorata. Presedinte, Steve Hoffman", se precizeaza in adresa inaintata de firma americana Consiliului Judetean Alba.

"Putem depasi, astfel, colapsul", a comentat presedintele lui Apulum, Viorel Malusel, care va purta discutii cu americanii la finalul acestei luni. / Dan Henegar (Alba Iulia)

Dinamovistii, la clubul "Tintarului"

Ieri la prinz, jucatorii si staff-ul lui Dinamo au participat la inaugurarea bazei sportive Winner's Club Talnar (foto). "Esti tare, Tintarule! Nici la Bucuresti nu-s multe din astea!", l-a gratulat Andone pe fostul sau coleg de echipa.

Proprietate a lui Cornel Talnar, baza dispune de terenuri de fotbal cu nocturna, sala de fitness, spatii de recuperare si este singura de acest tip din Alba Iulia. Insemnele "ciinilor" sint prezente peste tot, de la postere la simple fotografii de epoca si fanioane. / Dan Gh. Udrea, Cristi Jeler ( Alba Iulia)