In Piata Univesitatii din Bucuresti are loc un nou miting de solidaritate cu jurnalistii romani rapiti in Irak.

Au trecut mai bine de 45 de zile de cand Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost luati ostatici iar vestile despre soarta lor, ca si manifestatiile publice de solidaritate au fost din ce in ce mai putine in ultima vreme.

Presedintele Sindicatului Initiativa, Romulus Cristea, unul dintre organizatori spune ca actiunea de joi se inscrie intr-o campanie mai larga desfasurata de-a lungul ultimelor saptamani.

In ultima vreme au fost trimise scrisori catre institutiile care se ocupa de cazul celor trei jurnalisti spune Romulus Cristea.

Unul dintre motivele pentru care au fost trimise aceste mesaje este si faptul ca institutiile nu reusesc sa comunice foarte bine incurajand astfel, fara voie, dezvoltarea unor scenarii nesustinute de nici un fel de probe, mai spune domnul Cristea.

Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti impreuna cu Mohamed Munaf, calauza lor, pe data de 28 martie. Prin intermediul unor mesaje video rapitorii au cerut in schimbul eliberarii retragerea trupelor romane din Irak.

Autoritatile romane au cerut extinderea unui ultimatum dat de acestia iar ultimele informatii oficiale despre acest caz au venit de la premierul Calin Popescu Tariceanu, care declarase ca se negociaza eliberarea jurnalistilor.

Domnul Tariceanu a spus ca discutiile se poarta pe "diverse canale" si ca exista mari sperante ca Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian sa fie eliberati.