Judetul Caras Severin a fost, din nou, afectat de inundatii iar vantul a lasat localitatile fara curent. Ploile abundente din noaptea de miercuri inspre joi au pricinuit noi necazuri in localitatile si asa lovite de inundatiile din acest an.

Cantitatea de apa imensa, de pana la 58 de litri pe metru patrat la Voislova, 55 la Comoraste, a facut ca pe unele cursuri de apa sa creasca cota de atentie.

Astfel, raul Rusca a depasit-o cu 8 centimetri, Cernovatul cu 85 cm peste cota de aparare iar la Ramna, aceasta cota a fost depasita cu 55 de cm. La Tirol, paraul Fizes a trecut cota de inundatie cu 30 de centimetri.

Vantul si vijelia a rupt crengile copacilor pe care le-a aruncat peste liniile de curent lasand 14 localitati fara curent electric. In aceasta dimineata, 4 linii de medie tensiune si 13 posturi de transformare erau inca fara energie electrica.

Descarcarile electrice au scos din functie in total 26 de transformatoare si au avariaat 4 linii telefonice. Cele mai afectate zone au fost Otelu Rosu, Bazias, Nicolint, Milcovemi, Iam, Vrani, Campia, Berliste si altele.

In zonele Bocsa si Valea Carasului, apa de pe versanti s-a transformat in puhoaie si a bagat spaima in locuitorii din zona. Din nou apa a inundat peste 170 de case si gospodarii.

In comuna Varadia, localitatea grav afectata si in aprilie, apa a adus mari cantitati de namol si piatra si a deteriorat iarasi drumul din localitate. Dupa retragerea apelor, oamenii au trecut cu mic cu mare la indepartarea efectelor viiturii.

Inundatii au fost semnalate si la Gradinaro si Forotic, dar din fericire apa nu a intrat in casele oamenilor ci doar in anexe si gradini.

Vineri, in judetul Caras Severin va sosi o delegatie guvernamentala care are ca scop evaluarea pagubelor din judetul Caras Severin.