Cateva sute de sindicalisti de la Federatia Sanitas au protestat, joi, in fata Ministerului Sanatatii, cerand bonuri de masa si respectarea drepturilor salariale. Ei au amenintat cu greva generala, daca Guvernul nu va semna, in prima zi a saptamanii viitoare, protocolul privind alocarea a 4.000 de miliarde de lei pentru salarii si tichete de masa.

Timp de cateva ore, angajatii din sistemul sanitar au agitat steagurile si pancartele cu mesajul "Vrem dreptate pentru Sanatate" si au scandat lozinci anti-guvernamentale.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii va indeplini toate cererile federatiei sindicale Sanitas care ameninta cu greva generala.

La intilnirea de azi cu sindicalistii, ministrul Mircea Cinteza a declarat ca nici nu poate fi vorba de disponibilizari in 2005, pentru ca exista chiar un deficit de personal in conditiile in care numerosi medici si asistenti pleaca sa munceasca in strainatate.

Tichetele de masa vor fi acordate pina la sfirsitul anului, fiind deja facute demersuri la Ministerul Finantelor pentru asigurarea resurselor financiare necesare.

Ministrul sanatatii a mai spus ca regulamentul de sporuri salariale a fost finalizat si va fi transmis sindicalistilor pentru imbunatatiri.