Miron Cozma a declarat, joi, procurorilor militari ca, dupa mineriada din iunie 1990, i-au fost oferite functii importante in stat, precum cea de ministru de Interne. El a mentionat ca a refuzat aceste favoruri, intrucit veneau din partea unei guvernari conduse de un "fost nomenclaturist".

Miron Cozma a fost joi, din nou audiat la Parchetul Militar, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. La sediul Parchetului a fost intampinat de membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor, care i-au strigat ca vor sa se afle adevarul despre mineriade.

Miron Cozma este audiat a patra oara in acest caz. Pana acum, el a sustinut ca s-a intalnit cu Gelu Voican Voiculescu pe 14 iunie in Valea Jiului si ca apoi a venit in Capitala. Ortacii sosisera insa in Bucuresti cu o zi inainte, chemati de altcineva, nu de el a precizat fostul lider al minerilor.

Cozma le-a cerut procurorilor militari sa fie confruntat cu Petre Roman si cu Ion Iliescu, despre care spune ca l-au folosit. Petre Roman, premier pe vremea aceea, a fost audiat ca martor saptamana trecuta de procurori, iar Ion Iliescu, fost presedinte, trebuia sa fie interogat ieri.

Dar pentru ca starea de sanatate nu i-a permis sa raspunda procurorilor, acestia l-au chemat pe Gelu Voican Voiculescu.

Dupa audierile de joi, avocatul lui Cozma a spus ca ancheta avanseaza si ca "s-a identificat, de principiu, cine a sunat de la Bucuresti pentru a chema minerii. Este vorba de consilierul lui Gelu Voican Voiculescu, un colonel din Ministerul de Interne", a mentionat avocatul lui Cozma.

Dosarul mineriadei din iunie 1990 va continua cu alte confruntari, la care va participa si Miron Cozma.